Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Операція «Розшук»: на Полтавщині розшукали 127 безвісти зниклих громадян

Профілактичні заходи проводили на території області у відповідності до вимог наказу ГУНП у період з 13-го до 31-го серпня цього року.

Так, за інформацією управління карного розшуку, за вказаний період розшукано (або затримано) 72 особиякі переховуються від органів влади. Серед них 42 громадянина переховувалися від органів досудового розслідування та суду (25 осіб переховувались від суду, 13 – від досудового розслідування та 4 – від прокуратури). Решта 30 – переховувалися від Державної кримінально-виконавчої служби України, а також неплатники аліментів та держборжники. Про це повідомили у ГУ НП у Полтавській області.

Серед масиву громадян, які скоїли тяжкі злочини,  розшукано поліцією за вчинення:
•    тяжких тілесних ушкоджень – 1; 
•    розбоїв – 1
•    грабежів – 4
Розшукано за скоєння інших видів злочинів:
–    крадіжки –  4;
–    військові злочини – 5; 
–    незаконний обіг наркотиків – 1;
–    інші – 12. 

За час операції встановлено місцезнаходження 127-ми безвісти зниклих громадян, утому числі троє – минулих років. Знято з обліків 14 невпізнаних трупів.

Так, на території Кіровоградщини працівниками з розшуку злочинців та зниклих громадян Управління карного розшуку поліції області, спільно із працівниками Зіньківського відділення поліції затримано 42-річного мешканця Зіньківщини. 

Мешканця Зіньківського району розшукували поліцейські за скоєння злочину, передбаченого частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу України (умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень), запобіжний захід – дозвіл суду на затримання з метою приводу.

Також оперативники Гребінківського відділу поліції на території району розшукали двох неповнолітніх віком 15 та 13 років. З’ясувалося, що хлопці декілька днів тому втекли з дому у Полтаві та прямували до столиці України. Неповнолітніх повернули батькам та провели з ними профілактичну бесідо щодо недопущення подібних дій у майбутньому.  

Працівники поліції звертаються до громадян із закликом повідомляти до поліції на телефон «102» про всі факти зникнення людей, а особливо дітей. Не слід чекати, адже від оперативності наданого повідомлення про зникнення  напряму залежить швидкість пошуку людини!   

Перейти до вмісту