Ви тут:
Культура Суспільство Україна 

Оголосили дату прем’єри історичного екшену “Захар Беркут”

Масштабний історичний екшн «Захар Беркут» вийде в широкий український прокат 10 жовтня 2019 року. Заради успіху прокату стрічки свої зусилля об’єднали безумовні лідери ринку медіаконтенту: канал «Україна», FILM.UA Group та компанія Ukrainian Film Distribution.

Історичний екшн «Захар Беркут» режисера Ахтема Сеітаблаєва, виробництва компаній Kinorob та Cinema Day за підтримки Державного агентства України з питань кіно, вийде в широкий український прокат 10 жовтня 2019 року, пише Держкіно

Про це команда фільму оголосила під час відкриття панельної дискусії «Українське кіно в прокаті. Стратегія win-win», що пройшла в рамках 8-го форуму KYIV MEDIA WEEK. Крім того, продюсер проекту Єгор Олесов повідомив, що генеральним медіа-партнером фільму виступить телеканал «Україна». Стрічку, зняту за мотивами однойменної повісті Івана Франка, випускає в прокат провідний дистрибутор національного кіно – компанія Ukrainian Film Distribution.

«Вітаю об’єднання зусиль провідних учасників медіаринку, які працюватимуть разом заради успіху прокату «Захара Беркута». Для креативних індустрій вже давно є хибною теза про те, що попит народжує пропозицію. Завжди пропозиція народжує попит, бо люди не можуть хотіти того, про що вони не знають. Їм треба розповідати про українські фільми: успішний прокат картини не в останню чергу залежить від вірно вибудованої промокампанії. Сподіваюсь, що осучаснена екранізація одного з найвідоміших творів української літератури матиме значний успіх у глядача», – зазначив Голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Зйомки «Захара Беркута» пройшли на Закарпатті та в Київській області влітку цього року. У роботі над фільмом взяла  участь велика міжнародна акторська команда. Зокрема на широкому екрані глядачі побачать: Андрія Ісаєнка («Кіборги»), Олега Волощенка («Сторожова Застава»), Роберта Патріка («Термінатор 2: Судний день», «Міцний горішок 2», «Останній кіногерой», «Ангели Чарлі 2»), Цегміда Церенболда («Військо Мин Бала»), Томмі Фленагана («Вартові Галактики 2», «Хоробре серце», «Гладіатор», «Місто гріхів» ), Поппі Дрейтон («Абатство Даунтон», «Русалочка»), Аяна Отепбергена («Військо Мин Бала», «Діамантовий меч»), Алекса МакНіколла («5-та хвиля», «Аксель»), Віктора Жданова («Кіборги»), Єржана Нуримбета («Сторожова Застава», «Сардар», «Меч перемоги», «Наречена»), Елісон Дуді («Індіана Джонс і останній хрестовий похід», «Вид на вбивство»), Аліну Коваленко, Дуалета Абдігапарова («Кочівник», «Ліквідатор», «Орда»), Рокі Майерса, Олега Стефана, Нуркена Туматаєва («МакМафія»), Олівера Тревену, Марину Кошкіну, Марата Абдулаєва («Ліквідатор», «Тараз»), Станіслава Лозовського, Даніяра Ахметова, Вікторію Клещенко-Пилипчук та інших.

Раніше повідомлялося, що до знімальної команди історичного екшена «Захар Беркут», що створюється компаніями Kinorob та Cinema Day за підтримки Державного агентства України з питань кіно, приєдналися голлівудські колеги. Разом із режисером Ахтемом Сеітаблаєвим в якості співрежисера над стрічкою працює Джон Вінн. Продюсерами проекту з американської сторони виступають Джефф Райс, Юрій Карновський і Раджа Коллінз. За всю творчу та змістовну частину «Захара Беркута» відповідає українська команда, голлівудські партнери забезпечують комунікацію з міжнародним акторським складом та допомагають з просуванням фільму на північноамериканському ринку.

Після широкого кінотеатрального прокату телевізійна прем’єра історичного екшену «Захар Беркут» відбудеться в ефірі телеканалу «Україна».

Перейти до вмісту