Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині урочисто відзначають День знань 482 школи

У перший день осені на Полтавщині у школах пройшли урочисті заходи, присвячені Дню знань – офіційному початку чергового навчального року.

У деяких школах замість традиційної шкільної лінійки провели театралізовані дійства, флеш-моби, концерти та інші альтернативні заходи. А замість квітів наслоджувалися жовто-блакитними кульками.

Загалом, у суботу, 1 вересня,  перший дзвоник пролунав у 167 полтавських школах, ще в 315 шкіл Полтавщини відзначать свято першого дзвоника в понеділок, 3 вересня.

Тож цього вересня новий навчальний рік розпочинається у 482-х школах Полтавщини, повідомили у відділі ювенальної превенції поліції Полтавської області.

У зв’язку із початком нового навчального року в населених пунктах по всій Полтавщині до навчальних закладів йде значна кількість учнів, батьків, вчителів та гостей, отже рух у цих місцях – ускладнений.

У перші кілька днів вересня працівники поліції Полтавщини будуть патрулювати поруч із навчальними закладами.

Поліцейські закликали батьків нагадати своїм дітям правила дорожнього руху.

«Шановні батьки! Пам’ятайте, що ви є прикладом для дітей у дотримання Правил дорожнього руху! Ще раз пройдіть із дітьми дорогу до школи та нагадайте основні правила руху! Зверніть увагу на небезпечні ділянки і розкажіть про них власним дітям! Адже безпечна дорога до школи починається з вас», — йдеться у повідомленні поліції.

Нагадаємо,  з вересня всі українські першокласники ідуть до “Нової української школи” (НУШ).

З цього навчального року починає працювати Держстандарт початкової освіти. Діти навчатимуться 12 років.

Батьки першачків покладають багато надій на НУШ: з бюджету виділили майже мільярд гривень, але на місцях не встигли провести тендери і навчальний матеріал і меблі батьки купують власним коштом.

Лише у Полтаві 3500 хлопчиків та дівчаток вперше сядуть за шкільні парти.

Перейти до вмісту