Ви тут:
Економіка Суспільство Україна 

Мінсоцполітики роз’яснило, що буде із субсидіями споживачів без газових лічильників

Мінсоцполітики планувало забрати субсидії у споживачів, які не мають газових лічильників, проте уряд зняв з розгляду це питання. Так чиновники хотіли стимулювати населення до встановлення лічильників та економії газу.

При цьому, питання щодо припинення надання субсидій домогосподарствам, в яких не встановлені лічильники на електроенергію, гарячу та холодну воду міністерство не опрацьовувало.

Про це УНН повідомили у Мінсоцполітики у відповідь на запит.

“Пільги та субсидії надаються населенню в межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування комунальними послугами, у тому числі природним газом. Відповідні нормативи споживання встановлені постановою КМУ від 6 серпня 2014 року № 409. Мінсоцполітики ініціювало зміни до цієї постанови, якими передбачалося з 1 жовтня 2018 року не надавати пільги та субсидії на оплату послуг газопостачання споживачам, у яких немає індивідуальних лічильників газу, і які відмовилися встановлювати їх за рахунок державного/місцевого бюджетів або власних коштів операторів газорозподільних систем”, — розповіли у Мінсоцполітики.

У такий спосіб міністерство хотіло стимулювати населення до встановлення лічильників газу як одного з мотивуючих факторів до енергозбереження.

“Наразі, проект постанови про внесення змін до постанови № 409 знято з розгляду урядом”, — зауважили у Мінсоцполітики.

При цьому, відомство не опрацьовувало питання припинення надання субсидій домогосподарствам, в яких не встановлені лічильники на електроенергію, гарячу та холодну воду.

Перейти до вмісту