Ви тут:
Суспільство Україна 

Мінекономрозвитку пропонує лібералізувати закупівлі продукції оборонного призначення за кордоном

Сьогодні Уряд підтримав розроблений Мінекономрозвитку проект Закону України, який змінить процедуру закупівлі продукції, робіт і послуг оборонного призначення за кордоном (за імпортом). Законопроект є одним з кроків лібералізації торгівлі в оборонній сфері.

“Проект Закону істотно розширює можливості державного замовника, адже передбачає три різні моделі поведінки державного замовника при здійсненні імпорту військової продукції, виходячи зі специфіки регіону та в залежності від виду військової продукції, що імпортується, замість однієї моделі, за якою здійснюються оборонні закупівлі сьогодні”, – пояснив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Юрій Бровченко.

Так, Мінекономрозвитку пропонує внести зміни до Господарського кодексу України та Закону України “Про зовнішньоекономічну діяльність” в частині визначення державних замовників суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності, що дає їм право самостійно, без участі посередників, закуповувати в продукцію оборонного призначення в іноземних виробників.
 
Також проектом Закону пропонуються зміни до законодавства з питань державного оборонного замовлення, якими передбачено надання права державному замовнику уповноважувати суб’єкта господарювання, який належить до сфери його управління (наприклад військову частину) укладати договори на закупівлю за кордоном та надавати такому суб’єкту відповідні довіреності в установленому законодавством порядку. 
 
Законопроект розроблено для покращення забезпечення Збройних Сил України та інших військових формувань оборонною продукцією іноземного виробництва, а також сприяння розвитку співробітництва оборонних підприємств України з закордонними партнерами.

Перейти до вмісту