Ви тут:
Надзвичайні ситуації Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Лише за тиждень на Полтавщині сталося 75 пожеж на відкритих територіях

Тривалий час на Полтавщині утримується суха та спекотна погода з надзвичайним рівнем пожежної небезпеки. За такої погоди необережне поводження з вогнем легко призводить до великих пожеж. Площа таких загорань може сягати кількох десятків гектарів. Спалювання сухої рослинності є причиною пожеж на сільськогосподарських полях, торф’яних та лісових пожеж. Необережність під час спалювання сухої трави та сміття поблизу житлових будинків призводить до пошкодження або знищення вогнем господарських та житлових споруд, травмувань людей. 

Так, 1 вересня під час спалювання сміття на власному городі отримала опіки ІІ ступеня передпліччя та обличчя 90-річна мешканка с. Кочубеївка Чутівського району. Стан здоров’я постраждалої – середньої важкості.

За тиждень в області зафіксовано 71 пожежу на відкритих територіях техногенного характеру, 3 пожежі природного характеру, з них 2 торф’яні пожежі, внаслідок яких вигоріло 15,5 га верхових покладів торфу, та 1 пожежу на сільськогосподарському угідді, у результаті якої вогнем знищено 22 га сої на корені. Повідомляють в Управлінні з питань цивільного захисту Полтавської ОДА.

Загалом з початку року на Полтавщині виникла 31 пожежа природного характеру, з них 3 торф’яні пожежі (площа загорання – 25, 5 га), 20 лісових пожеж (вигоріло 4,2 га лісової підстилки), 8 пожеж на сільськогосподарських полях (вигоріло 80 т тюкованого сіна, понад 46 га пшениці на корені, 4, 97 га жита на корені та 22, 8 сої на корені), а також 419 пожеж техногенного характеру на відкритих територіях.

Управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації звертається до мешканців області з проханням суворо дотримуватися правил пожежної безпеки під час 5-го класу пожежної небезпеки!

Протягом цього періоду забороняється:

  • відвідувати хвойні ліси;

  • розводити багаття у лісі та лісопосадках;

  • заїжджати автомобілем до лісу;

  • залишати у лісі просочене бензином або іншими горючими речовинами ганчір’я;

  • палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники або недопалки;

  • спалювати стерню та післяжнивні залишки на сільськогосподарських полях.

Перейти до вмісту