Ви тут:
Культура Суспільство Україна 

Літературний конкурс видавництва «Смолоскип» змінив правила

Видавництво «Смолоскип», що проводить конкурс для українських літераторів, запровадив оплату благодійного внеску для всіх, хто подаватиме свої рукописи на конкурс, пише Літакцент.

Вік учасників: від 18 до 35 (поезія) та від 18 до 40 (проза) років. На конкурс приймаємо написані українською мовою, раніше не публіковані поетичні, прозові, драматичні твори, а також художні твори для дітей. Твори мають надійти на розгляд журі до 31 грудня кожного року. Рукопис надсилають у друкованому вигляді на адресу: Київ 04071, вул. Межигірська, 21. Підсумки конкурсу підбивають раз на рік, у квітні.

Рукописи надсилати на конкурс в одному примірнику. Обсяг поетичної збірки – не менше 50 сторінок, обсяг прози – не менше 100 сторінок. Журі не розглядає твори лауреатів І і II премій видавництва «Смолоскип» попередніх років, а також може дискваліфікувати твори, які (1) мають антиукраїнський характер, (2) антирелігійне, шовіністичне або ксенофобне спрямування, (3) порнографічні твори, а також твори, в яких вживається нецензурна лексика.

Кошти слід перераховувати МБФ «Смолоскип». Для цього у Приват24 або в будь-якому терміналі введіть код організації – 20062049. Повинні з’явитися наші реквізити. При оплаті вказуйте наступне призначення платежу: «Благодійний внесок на діяльність фонду від ПІБ». Квитанцію про благодійний внесок просимо надсилати разом з рукописом.

Твори лауреатів І і II премій видавництво публікує окремими книжками, а твори лауреатів III і IV премій та кращі ненагороджені твори можуть з’явитися друком в антологіях і збірниках «Смолоскипа». Лауреати отримують також грошові нагороди та книги у подарунок.

Разом з творами на конкурс надсилати коротку авто­біографію, фотографію, фізичну та електронну адреси. Видав­ництво передає журі рукописи без зазначення авторства, тексти не повертаються і публічно не рецензуються.

Перейти до вмісту