Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство ТОП-новина 

Ліга Європи: «Ворскла» без шансів програла у Лондоні

«Арсенал» на класі переграв команду Василя Сачка.

Для бронзового призера національної першості настала гаряча пора: окрім чемпіонату «Ворскла» розпочинає подорож груповим етапом Ліги Європи. І вже перший суперник, напевно, є найзірковішим за всю історію полтавської команди.

Лондонський «Арсенал» не потребує додаткового представлення. Навіть після відходу багаторічного тренера «канонірів» Арсена Венгера англійці залишаються ТОП-клубом Європи. Так, клуб вже 14 років залишається повз першого місця у чемпіонаті, однак кожного сезону стабільно є одним з претендентів на перемогу. З приходом Унаї Емері вболівальники клубу з Лондону мають сподівання на повернення «золотого часу» початку 2000-х, коли «Арсенал» не тільки перемагав у чемпіонаті Англії, а й зупинявся за крок до здобуття Кубка Чемпіонів.

«Ворскла» за свою історія не мала таких великих здобутків, тому хороша гра проти представника англійської Прем’єр-ліги могла стати поштовхом для молодих гравців та вирішальним акордом для футболістів, які через декілька років завершать кар’єру. Останніх, до речі, у команді не так вже й мало.

Як й обіцяв перед грою Емері, «каноніри» зіграли проти «Ворскли» на «Емірейтс» найсильнішим складом, щоправда, не надто поспішали форсувати події. Натомість, полтавці на стартових хвилинах намагалися пресингувати суперників вже у центрі поля, не даючи тим наближатися до своєї штрафної та сподіваючись на контратаки.

Як тільки господарі поля додали у темпі — у полтавці розпочалися проблеми. Лихштайнер не зміг дотягнутись до м’яча після прострілу Торейри, а ось на 31-хвилині «каноніри» відкрили рахунок. Після помилки молодого Кравченка Івобі навісив до штрафного «Ворскли», де П’єр-Емерік Обамеянг низом пробив повз Шуста.

LONDON, ENGLAND – SEPTEMBER 20: Pierre-Emerick Aubameyang of Arsenal scores their 3rd goal during the UEFA Europa League Group E match between Arsenal and Vorskla Poltava at Emirates Stadium on September 20, 2018 in London, United Kingdom. (Photo by Marc Atkins/Getty Images)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наприкінці тайму футбольний снаряд мав ще двічі перетинати лінію воріт гостей, однак спочатку за господарів зіграв каркас воріт, а через декілька секунд голкіпер Шуст.

Після перерви «Арсенал» володів повною територіальною перевагою, що перевтілилося у голи Денні Велбека та Обомеянга та Месута Озіла. Натомість, полтавці cвої небагаточисленні моменти реалізувати вже після того, як господарі поля віддали ініціативу – голи на рахунку Володимира Чеснакова та В’ячеслава Шарпара.

4:2 – «Арсенал» у легкому тренувальному режимі переграв полтавську «Ворсклу».

Свій наступний матч у Лізі Європи «Ворскла» проведе проти португальського «Спортингу», а вже найближчої неділі до Полтави завітає луганська «Зоря».

Перейти до вмісту