Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Кременчук став першим українським містом, де запровадять пілотний проект щодо молодіжного індексу

Сьогодні, 27 вересня, міський голова Кременчука Віталій Малецький та керівник соціальних проектів ЮНІСЕФ  Артур Айвазов підписали Меморандум про взаєморозуміння між Кременчуцькою міською радою та представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні щодо участі міста Кременчук в програмі «Громада, дружня до дітей та молоді». У заході взяли участь заступник міського голови Ольга Усанова, представник Фонду народонаселення ООН Ганна Салоган, представники Молодіжного Парламенту Кременчука, лідери студентського та учнівського самоврядування міста тощо.
На сьогоднішній день про намір приєднатися до глобальної ініціативи ЮНІСЕФ заявили більше 160 міст та об’єднаних територіальних громад з усієї України. Кременчук увійшов до першої когорти муніципалітетів, які є лідерами у впровадженні ініціативи та отримують технічну підтримку ЮНІСЕФ, повідомляє Кременчуцька міська рада.
Міський голова Віталій Малецький наголосив, що Кременчук – місто молодих. Він підкреслив, якщо говорити про молодіжну та дитячу політику, то наше місто пройшло певний шлях, має значні здобутки та напрацювання. У Кременчуці працює 8 програм, які стосуються покращення індексу життя молоді та дітей. На фінансування цих програм  спрямовується близько 40% коштів міського бюджету.  Міська влада і надалі підтримуватиме ініціативи та прагнення кременчуцької молоді, збільшуючи видатки міського бюджету на фінансування молодіжних програм, бо без певного фінансування досягти результатів у розвитку молодіжного середовища неможливо. Керівник міста підкреслив, що кременчуцька  модель молодіжної політики Фондом народонаселення ООН найкращою та найперспективнішою. Ми прагнемо досягти вищих стандартів на шляху  створення сприятливих умов для розвитку і реалізації потенціалу дітей та молоді. Сьогоднішнє підписання Меморандуму є свідченням того, що у Кременчуці чують кожну молоду людину, кожну дитину,  створюють комфортні умови для їх розвитку та самореалізації, а тому він заслуговує носити статус «Громада, дружня до дітей та молоді».  Разом із тим він висловив сподівання, що Верховна Рада України також підтримає глобальну ініціативу ЮНІСЕФ, дозволивши спрямовувати 1% ПДФО на розвиток молодіжної та дитячої політики, покращення індексу благополуччя дітей та молодих людей  в адміністративних одиницях із статусом «Громада, дружня до дітей та молоді».
Керівник  соціальних проектів ЮНІСЕФ  Артур  Айвазов наголосив, що 29 березня 2018 року відбулося підписання Меморандуму щодо впровадження в Україні ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді» між ЮНІСЕФ, Урядом України та партнерами. Сьогоднішнє підписання меморандуму є знаковою  подією для Кременчука та України вцілому. Наразі Кременчук є одним із ключових учасників у державотворенні країни, а відсьогодні став першим українським містом, де впроваджуватиметься пілотний проект щодо молодіжного індексу. Через 3 роки після експертної оцінки  статус  «Громада, дружня до дітей та молоді» присвоюватиметься тим муніципалітетам, у яких будуть значні зрушення в реалізації молодіжної та дитячої політики.
Представник Фонду народонаселення ОНН Ганна Саксогон підкреслила, що Кременчук є давнім партнером фонду. У ньому голос дитячої громади чують як ніде. Ганна Саксогон зазначила, що Фонд народонаселення ОНН  розробив методологію розрахунку індексу благополуччя молоді за найважливішими аспектами, що стосуються різних сфер життя. Кременчук став першим містом в Україні, де цю методологію було випробувано на практиці. Зокрема, вона допомагає побачити не тільки сильні сторони в роботі з молоддю, а й показати шляхи усунення проблем, якщо такі існують.
Перейти до вмісту