Ви тут:
Суспільство Україна 

Громадянин РФ попросив притулку в Україні через політичні переслідування

Сьогодні вночі прикордонники відділу прикордонної служби «Краснопілля» Сумського загону за допомогою приладу нічного бачення затримали громадянина Російської Федерації, який намагався незаконно потрапити в Україну, перетнувши кордон поза пунктом пропуску.

Під час проведення фільтраційних заходів затриманий 25-річний чоловік, житель Москви, звернувся до правоохоронців із заявою про надання йому статусу біженця. Він пояснив, що у себе на батьківщині він піддався переслідуванням представниками російських спецслужб за свої політичні та релігійні погляди, повідомляють у Прикордонній службі.

Крім того, днями йому було пред’явлено обвинувачення за вчинення правопорушення, передбаченого статтею карного кодексу РФ за збудження ненависті та ворожнечі. Через те, що він був об’явлений у федеральний розшук, та через існуючий ризик бути затриманим російськими прикордонниками в пункті пропуску, чоловік вирішив потрапити в Україну незаконним шляхом, перетнувши державний кордон на його «зеленій» ділянці.

На цей час тривають процесуальні дії. Найближчим часом встановленим порядком чоловіка буде передано компетентним органам.

Перейти до вмісту