Ви тут:
Відео Культура Суспільство 

«Євробачення-2019» пройде в Тель-Авіві у виставковому центрі (ВІДЕО)

Таке рішення 13 вересня прийняв виконавчий комітет «Євробачення». Ізраїльська суспільна телерадіокомпанія KAN мала чотирьох претендентів – Тель-Авів, Єрусалим, Хайфа та Ейлат, пише Detector Media.

До останнього тривав вибір між Тель-Авівом та Єрусалимом. За даними міністерства фінансів Ізраїлю у Тель-Авіві єдиним майданчиком для конкурсу є Центр ярмарок. На думку організаторів «Євробачення», Єрусалим є не найсприятливішим місцем з огляду на нестабільну політичну ситуацію.

На сайті «Євробачення-2019» зазначено, що Тель-Авів подав дуже креативну та сильну заявку на участь у відборі приймаючого міста. Тель-Авів, в якому проживає 400 тис. осіб, вперше прийматиме «Євробачення». Півфінали «Євробачення-2019» відбудуться в Тель-Авіві 14 та 16 травня, фінал – 18 травня.

Нагадаємо, переможцем «Євробачення-2018» в Лісабоні (Португалія) стала представниця Ізраїлю Netta з піснею Toy. До того Ізраїль перемагав на «Євробаченні» в 1978 з піснею A-Ba-Ni-Bi, яку виконували Ізхар Коен і the Alphabeta, у 1979 із піснею Hallelujah, виконаною Галі Атарі й гуртом Milk and Honey і 1998 році з піснею Diva у виконанні Дани Інтернешнел.

У 1979 та 1999 роках конкурс пройшов в Єрусалимі. У 1980 році Ізраїль відмовився приймати «Євробачення» і на його місце заступили Нідерланди. Загалом, у конкурсі Ізраїль брав участь 42 рази з часу своєї першої появи в 1973 році.

Перейти до вмісту