Ви тут:
Суспільство Україна 

До кінця року побудують 2 нові пункти пропуску на адмінмежі з окупованим Кримом

Українські міністерства планують до кінця року побудувати нові пункти пропуску “Каланчак” і “Чонгар”, що на адмінмежі з анексованим Кримом.

Про це під час Херсонського економічного форуму повідомив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, передає “Крим Реалії”.

“Було прийнято рішення про виділення з резервного фонду держбюджету коштів. Зокрема, 105 млн грн дав бюджет із резервного фонду на будівництво двох пунктів в’їзду-виїзду, 2 млн грн дало Мінінфраструктури на проектну документацію. Мінінфраструктури вже сплатило послуги Інституту служби і безпеки України, який розробив проекти контрольних пунктів в’їзду-виїзду, вони вже готові”, — заявив Лавренюк наголосивши, що пункти збудують до кінця листопада-початку грудня 2018 року.

Ми будуємо з нуля. Ті контрольні пункти в’їзду-виїзду, які зараз є, не відповідають умовам і реаліям, які потрібні сьогодні під час перетину людьми тимчасового адміністративного кордону, під час несення служби правоохоронцями і спецслужбами там. Немає елементарних людських умов, санітарних зон і так далі. У нас в планах — зробити тимчасові споруди, якісні зони і сервіси для людей”, — розповів заступник міністра.

За його словами, також планується відкриття офіційної автостанції із кінцевою точкою в одному з нових пропускних пунктів.

Раніше   Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України підготувало пропозиції про застосування санкцій до низки юридичних осіб, які сприяють виробництву хімічної продукції на території тимчасово окупованого Криму всупереч діючому законодавству України, та тих, що здійснюють реалізацію такої продукції на території інших країн.

Перейти до вмісту