Ви тут:
Анонс Культура Суспільство Україна 

До дня Захисника України у Києві відбудеться фестиваль “Історія.UA”

Чи може бути історія цікавою? Без зайвого академізму й дидактики, а з гострими дискусіями, спілкуванням із неординарними особистостями, цікавими іграми та відкриттям невідомих фактів, персоналій та історичних паралелей? Саме такий метод популяризації нашого минулого, особливо серед молоді, обрав Український інститут національної пам’яті, який минулого року започаткував фестиваль «Історія:UA» під гаслом «Історія без брому і нафталіну».
Черговий фестиваль «Історія:UA», приурочений до Дня захисника України, відбудеться 13 жовтня в Києві в парку Тараса Шевченка та Червоному корпусі Національного університету імені Тараса Шевченка. Гасло фестивалю – «Робимо історію популярною». Про це повідомили в Українському інституті національної пам’яті.
Український інститут національної пам’яті в рамках Фестивалю «Історія.UA» презентуватиме арт-плакати «Військова еліта Української революції 1917-21 рр», дитячу настільну гру «УПА – відповідь нескореного народу», книгу «Усна історія українсько-російської війни», а також проект «Відеоісторія» (теми «Як творилася держава. Українська революція 1917-21 рр.» та «За що боролася Українська повстанська армія») та світлове шоу «Історія українського війська».
У рамках фестивалю заплановані історичні дискусії, лекції з військової історії, виставки УІНП «УПА – відповідь нескореного народу» та «Воїни. Історія українського війська». Також у парку Шевченка будуть розгорнуті книжкові виставки та виставка зброї, функціонуватиме дитячий майданчик та кілька тематичних фотозон, працюватиме військова пошта.
Завершиться фестиваль великим гала-концертом за участю відомих українських гуртів. Також на фестивальній сцені виступлять учасники проекту «Пісні війни», де відомі артисти заспівають у дуеті з учасниками бойових дій. 
Кульмінацією фестивалю стане світлове шоу «Історія українського війська», яке представить у динаміці еволюцію українського воїнства від часів князя Святослава до сьогодення.
Перейти до вмісту