Ви тут:
Освіта Суспільство 

Для молодших школярів розробили тематичні кросворди

Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам, а також вчителям початкових класів та вихователям груп подовженого дня нові можливості для всебічного розвитку інтелекту молодших школярів.

Про це пише Освіта.ua

Запропоновані завдання у формі тематичних кросвордів допоможуть розширити світогляд учнів 1-4 класів, збагатити їх лексичний запас, поглибити знання про різні сфери людського життя. Крім того, вони у невимушеній формі познайомлять дітей з новими поняттями.

Розгадування кросвордів сприятиме розвитку логічного мислення, уваги та спостережливості, формуванню у дітей позитивного ставлення до навчання, вихованню зацікавленості в пізнанні нового та впевненості у собі та своїх можливостях, що є важливою запорукою всебічного розвитку дитини.

Якщо дитині складно засвоїти календарні чи часові поняття, скористайтесь завданнями з підказками «Місяці року», «Час»: тренуємо мислення, «Дні тижня». Ці завдання-кросворди, як і кожна інтелектуальна головоломка, сприятимуть кращому засвоєнню понять, а також дозволять покращити такі важливі поведінкові навички, як цілеспрямованість і посидючість.

Повторити й поглибити відомості про флору можна за допомогою незвичних кросвордів у картинках «Квіти» або «Фрукти та ягоди». Виконання таких головоломок допоможе дитині повторити правопис назв рослин та їх плодів, тренуючи при цьому пам’ять, увагу та дрібну моторику. Кросворд відрізняється від класичної форми, адже замість запитань дитині пропонуються зображення.

Для хлопчиків дуже цікавими будуть кросворди в картинках на технічну тематику. Пропонуючи дитині завдання «Машини», «Літальні апарати», «Моделі кораблів», ви не лише сприятимете розвитку зацікавленості різноманітними моделями техніки, а й допоможете у цікавій формі вивчити їх назви й, відповідно, правопис, потренувати пам’ять, увагу, мислення й логіку. Виконуючи завдання, дитина збагатить словниковий запас і кругозір, а також матиме можливість зацікавитись пошуком додаткової інформації, щоби більше дізнатись про призначення кожної моделі.

Майбутні музиканти чи просто діти, які цікавляться музикою, із задоволенням розгадуватимуть кросворди «Музичні інструменти» або «Ноти й інтервали». Ці музичні головоломки допоможуть дитині запам’ятати назви різних музичних інструментів (духових, ударних, струнних тощо), основних музичних інтервалів і повторити назви нот, тренуючи при цьому пам’ять і мислення.

Знайомити зі світом професій треба з раннього віку, і тут у нагоді стане кросворд «Професії»: думки про майбутнє. Це тематичне завдання-кросворд, присвячене професіям, дозволить дитині не тільки потренувати кмітливість, увагу та мислення, а й поміркувати над власним майбутнім, прислухатись до себе й виокремити серед багатьох професій ту, яка є цікавою.

Кожне запропоноване завдання можна роздрукувати на звичайному або кольоровому принтері та використовувати необмежену кількість разів.

Завантаження завдань для дітей доступне для користувачів сайту після швидкої реєстрації.

Перейти до вмісту