Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Державні виконавці Полтавщини активно стягують штрафи з неплатників аліментів

Одним з інструментів впливу на недобросовісних батьків, передбачених другим пакетом законів #ЧужихДітейНеБуває, є накладення штрафу на суму боргу по аліментах. Державні виконавці Полтавщини не лише активно виносять постанови про накладення штрафів, а й уже фактично їх стягують.

«На сьогоднішній день ми маємо декілька реальних історій дії другого пакету законів #ЧужихДітейНеБуває. Днями державні виконавці Шевченківського відділу державної виконавчої служби у м. Полтава стягнули з двох полтавців заборгованість по аліментах, яка накопичувалася протягом 3-ох років, та штрафні санкції у розмірі 50% від суми заборгованості. Так, за одним виконавчим провадження стягнуто 48 тис. грн аліментів і 24 тис. грн фінансових санкцій та 36 тис. грн аліментів і 18 тис. грн штрафу за іншим», – повідомила в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Дар’я Бриндак.

Другий пакет законів вступив в силу не так давно, тому ще не по всіх провадженнях, де є заборгованість, виконавці встигли винести відповідні постанови про накладення штрафу. Проте, за словами Дар’ї Бриндак, це питання перебуває на жорсткому контролі і жодному боржникові не вдасться уникнути відповідної санкції.

У ГТУЮ у Полтавській області нагадують, що при обласному управлінні юстиції працює «гаряча» телефонна лінія з питань діяльності державної виконавчої служби: (066) 615-77-83 з 8.30-17.15 (понеділок-п’ятниця), до якої можна звернутися за отриманням детальної правової консультації.

Перейти до вмісту