Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

«Благодійність замість квітів»: у Полтавській гімназії № 31 у День знань збирали кошти для онкохворого учня

Гімназія № 31 цьогоріч відзначала День знань без пафосу та квітів. Просто та тихо школярі й учителі привітали першокласників з початком навчання, одинадцятикласники почули останній в їхньому житті перший дзвоник. А замість квітів – допомога ближньому. Саме так вирішили учні, батьки, педагогічний колектив гімназії та влаштували благодійну акцію.

Яросав Почтаренко нині восьмикласник. Проте, через онкологічне захворювання продовжувати навчання разом з однокласниками хлопчик не може. Зараз він перебуває в онкогематологічному відділенні дитячої міської клінічної лікарні і потребує невідкласної допомоги.

Однокласники Ярослава розповіли, що востаннє бачили його на останньому дзвонику. А як дізналися жахливу новину про його хворобу – сильно розхвилювалися:

– Ярослав дуже компанійський, веселий та розумний хлопчина. Ми щодня списуємося з ним через соціальні мережі, зідзвонюємося, щоби він знав, що ми не забули про нього, що хвилюємося і чекаємо його якнайшвидшого одужання, – розповіла учениця 8-го класу Поліна Безпала.

Проте, не тільки словами підтримує хлопця родина гімназії. Замість того, аби витрачатися на букети до 1 вересня, усі долучилися до акції «Благодійність замість квітів» та зібрали кошти на лікування Ярослава. Таку ідею запропонував учень гімназії, 11-класник Олексій Ткаченко:

– Я побачив в соціальних мережах оголошення про те, що хлопчику потрібна термінова допомога. Зрозумів, що раніше бачив його у нас в школі, – розповів хлопець. – Коли дізнався, що Ярослав дійсно навчається у нас, запропонував влаштувати таку акцію.

Ідею радо підтримали батьки та адміністрація навчального закладу. Про проведення ініціативи оприлюднили інформацію на офіційному сайті гімназії, а також на інформаційних стендах у закладі.

– Ми провели загальні батьківські збори, нараду серед учителів. Усі були згодні підтримати цю ініціативу, – розповіла директор гімназії № 31 Наталія Положишник. – Так, під час проведення лінійки з нагоди Дня знань на стадіоні школи була встановлена скринька, куди усі охочі, без примусу, хто скільки може, жертвували кошти. Потім ця скринька знаходилася у фойє гімназії, і усі мали змогу долучитися до ініціативи.

Загальними зусиллями, в ході акції «Благодійність замість квітів» вдалося зібрати 58 тисяч 151 гривню 45 копійок та 50 євро. Усі зібрані кошти уже передані батькам.

Не залишилась осторонь біди родини Почтаренків і міська влада. Так, в рамках виконання програми соціального забезпечення та соціального захисту населення міста «Турбота», на лікування хлопчика з міського бюджету уже передбачено спрямувати 20 тисяч гривень.

Наталія Положишник зазначила, що школа – це маленька модель суспільства. Суспільства, яке здатне на співчуття і, об’єднавшись, готове прийти на допомогу. Принаймні, учнівський, педагогічний та батьківський колективи гімназії № 31 це доводять. Можливо, це стане спонукаючим прикладом для інших. І, поки хлопчик перебуває на лікуванні, його однокласники передають йому: «Ярославе, ми на тебе чекаємо!».

Відео про це можна переглянути тут.

Перейти до вмісту