Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

Вихідними на Полтавщині викрали три мопеди

Факти викрадення мототранспорту зареєстровані у Кременчуцькому, Глобинському та Оржицькому районах. Серед викрадених мопедів – два колісних марки «Delta» та один «Viper».

Якщо Ви – власник мотоциклу (мопеду, моторолеру, скутеру тощо) або велосипеду у поліції радять дотримуватися наступних рекомендацій:

–  намагайтеся не залишати транспортний засіб без нагляду

– не покладайтеся на тросові замки (насамперед, це стосується велосипедистів), оскільки зловмисники легко «перекушують» трос за допомогою спеціального інструменту або зламують замок.

Якщо вирішили ненадовго залишити двоколісного, краще це зробити там, де розташовані камери зовнішнього відеоспостереження. При цьому ланцюг, яким слід «замкнути» транспортний засіб, повинен мати широкі ланки та великий замок з діаметром дужки не менше 10 мм.

–    найбільш ефективний спосіб «відбити бажання» у злодія – встановити сигналізацію.

Особливу увагу варто звернути на рекомендації, які допоможуть відшукати транспортний засіб та ідентифікувати його у разі викрадення:

–    слід переписати (наприклад зберегти в мобільному телефоні) серійний номер рами велосипеда або мопеда, щоб в разі його викрадання надати відповідну інформацію поліції;

–    сфотографуйте велосипед або мопед (скутер, моторолер);

–    не торкайтеся предметів на місці події, аби не порушити обстановку, і негайно викликайте поліцію (102).

Якщо ви не є власником транспортного засобу, але стали очевидцем його викрадення, не будьте байдужими, телефонуйте на лінію «102» і повідомте максимум інформації, що стосується події.

Перейти до вмісту