Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Вперше на Полтавщині з офіційним візитом перебуває Надзвичайний і Повноважний Посол Австралії в Україні

Cьогодні перший, за час існування Посольства Австралії на території України, офіційний візит Надзвичайного і Поважного Посла Австралії Пані Мелісси О’Рурк до Полтавської області.

У Полтаві Пані Мелісса О’Рурк зустрілася з головою Полтавської ОДА Валерієм Головком та директором Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації Інною Іщенко та головою обласної організації інвалідів Сергієм Чумаком.

“Радий вас вітати вперше на Полтавщині. Наша область є культурним та духовним центром України. Сподіваюсь, що Полтавщина вам сподобається. Хотілося б й надалі розвивати нашу співпрацю та переймати досвід в Австралії”, – сказав Валерій Головко.

Під час зустрічі обговорили співпрацю Австралії та України в різних галузях діяльності.

“Дуже приємно перебувати на Полтавщині. Дорогою з Києва до Полтави, побачивши ваші поля, згадала про Австралію, адже і в нас є такі гарні поля. На сьогодні товарообіг з Україною дуже скромний, тому хотілося б його підвищити. Мені дуже пощастило, що Австралія та Україна є дуже дружніми країнами та підтримують одне одного”, – розповіла Надзвичайний і Поважний Посол Австралії Пані Мелісса О’Рурк.

Після зустрічі Надзвичайний і Повноважний Посол Австралії в Україні відвідає Новосанжарський дитячий будинок-інтернат.

Цьогоріч Полтавська обласна організація інвалідів на конкурсній основі отримала грантову підтримку від Посольства Австралії у вигляді придбаного обладнання (швейних машин) для дитячого будинку-інтернату.

Область експортує на австралійський ринок переважно соняшникову олію. Одночасно, у незначній кількості до області імпортуються інша оптична продукція.

Завтра Надзвичайний і Поважний Посол Австралії Пані Мелісса О’Рурк планує відвідати Сорочинський ярмарок.

Довідково: за підсумками I кварталу поточного року Полтавщина має позитивне сальдо зовнішньоторговельного обороту з Австралією у сумі 172,3 тис. дол., у якому більша частина – експорт продукції.

У 2014 році Полтавським національним педагогічним університетом імені В.Г.Короленка укладено угоду з Університетом управління та інформаційно-комунікаційних технологій (Австралія), терміном дії до 2019 року щодо розвитку освітньо-наукового співробітництва, розробки та реалізації спільних навчальних та освітніх програм, обміну досвідом та інформацією.

Перейти до вмісту