Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

Василь Сачко назвав команди, з якими хоче зіграти у Лізі Європи

Головний тренер полтавської «Ворскли» хоче зустрітися з провідними клубами Італії та Англії.

Більше про це футбольний фахівець розповів, відповідаючи на запитання кореспондента «Новин Полтавщини» після перемоги над Маріуполем (2:1).

«Я б хотів «Челсі» та «Мілан». Чесне слово. Матчі мають пройти у Полтаві. По-перше, щоб вже закрилося питання зі стадіоном. Було витрачено багато сил та фінансів на його оновлення. Дай Бог, щоб саме тут ми проводили матчі групового етапу Ліги Європи.

Як ми будемо грати проти таких команд? Будемо темним конем, перевіримо власні сили на фоні таких команд», – зізнався тренер.

 

Згідно з даними «Вікіпедії», «Челсі» — професіональний англійський футбольний клуб із західного Лондона. З 1905 року, виступає в англійській Прем’єр-лізі і провів більшу частину своєї історії у вищому дивізіоні англійського футболу. Один з клубів-засновників англійської Прем’єр-ліги 1992 року. «Челсі» шість разів ставав чемпіоном Англії, сім разів вигравав Кубок Англії і чотири рази Кубок Футбольної ліги. Також клуб досяг успіху на європейській арені, виграв Лігу чемпіонів, Кубок володарів кубків УЄФА, Лігу Європи УЄФА та Суперкубок УЄФА.

 

«Мілан» — один із найвідоміших у світі італійських клубів і один з найтитулованіших за всю історію світового футболу. За кількістю здобутих міжнародних титулів (16) «Мілан» разом з аргентинським «Бока Хуніорс» посідає перше місце, випереджаючи мадридський «Реал» і аргентинський «Індепендьєнте» (по 15); «Мілан» 7 разів вигравав Лігу чемпіонів і 4 рази (більше, ніж будь-який інший клуб) — Суперкубок Європи. За кількістю виграшів Ліги чемпіонів «Мілан» далеко випереджає інші італійські клуби: «Ювентус» та «Інтернаціонале» виборювали цей трофей по два рази. Також «Мілан» двічі вигравав європейський Кубок Кубків.

Перейти до вмісту