Ви тут:
Суспільство Україна 

Уряд затвердив надбавку працівникам природно-заповідного фонду за вислугу років, – Остап Семерак

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак переконаний, що оплата роботи фахівців природно-заповідної галузі має бути гідно винагороджена.

Сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів України членами Уряду було затверджено Порядок виплати надбавки за вислугу років працівникам установ природно-заповідного фонду, повідомляє Урядовий портал.

«Працівники природно-заповідної галузі відповідають за збереження стратегічного ресурсу України – природних багатств. Саме від їх ефективної і добросовісної роботи залежить екологічний стан навколишнього середовища України і збереження унікальних видів флори і фауни. Давайте говорити відверто, сьогодні робота в цій сфері тримається на великому ентузіазмі природоохоронців. І цим рішенням ми не лише покращуємо умови оплати праці, а й мотивуємо висококваліфікованих спеціалістів залишатися працювати у сфері ПЗФ», – сказав Остап Семерак.

Міністр переконаний, що установлення надбавки лише сприятиме посиленню охорони територій та об’єктів природно-заповідного  фонду, активізації  рекреаційної, наукової, освітньої діяльності у сфері охорони довкілля. Крім того, це стане запобіжним засобом зупинки плинності кадрів, яка спостерігається і тут.

Варто відзначити, що дія постанови поширюється на працівників спеціальних адміністрацій природних та біосферних заповідників, національних природних парків, регіональних ландшафтних парків, ботанічних садів, дендрологічних та зоологічних парків, парків-пам’яток садово-паркового мистецтва природно-заповідного фонду України.

Надбавка за вислугу років виплачується керівним працівникам, професіоналам, фахівцям, технічним службовцям і робітникам установ ПЗФ, які забезпечують і безпосередньо виконують природоохоронні, науково-дослідні, еколого-освітні, рекреаційні функції, а також функції з охорони навколишнього середовища, окрім тих працівників, для яких нормативно-правовими актами встановлено інші умови та розміри виплати надбавок за стаж роботи.

За словами Остапа Семерака, надбавка за вислугу років буде обчислюватися, виходячи з посадового окладу працівника без урахування інших надбавок і доплат, виключно у межах фонду оплати праці, затвердженого в загальному та спеціальному фондах бюджету, або за рахунок власних доходів, отриманих від провадження господарської діяльності, та виплачуватися щомісяця за фактично відпрацьований час.

Перейти до вмісту