Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У річку на Карлівщині комунальне підтриємство зливає нечистоти, розпочали досудове розслідування (ФОТО)

Прокуратура Полтавської області невідкладно відреагувала на звернення мешканців міста Карлівка щодо забруднення нечистотами річки Орчик, розпочато досудове розслідування.

Установлено, що на території  міста Карлівка по вулиці Марковича з очисних споруд Карлівської дільниці комунального підприємства «Полтававодоканал» безпосередньо в річку Орчик здійснюються викиди неочищених і необеззаражених стічних вод.

Місцеві мешканці, які звернулися до прокуратури, скаржилися на неприємний запах в місці скиду очисних вод, який розповсюджується на відстані близько 7 км. Про це повідомили у прокуратурі Полтавщини. 

За вказаним фактом прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 242 (порушення правил охорони вод) КК України.

На даний час проведено огляд місця події, відібрано зразки стічних вод та залучено Державну екологічну інспекцію центрального округу на проведення позапланової перевірки водойми для встановлення матеріальної шкоди, завданої викидами нечистот.

Досудове розслідування триває.

Перейти до вмісту