Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Пирятині продовжується робота з міжмуніципального співробітництва

Сьогодні у Центрі надання адміністративних послуг зібралися підписанти угоди з міжмуніципального співробітництва по наданню адміністративних послуг жителям Великокручанської, Дейманівської, Каплинцівської, Харківецької сільських рад  Пирятинського району та Куріньківської сільської ради Чорнухинського району.

Керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур проінформувала присутніх, що для розширення можливостей Центру надання адміністративних послуг та наближення їх до сільських жителів  Пирятинська міська рада взяла участь у конкурсному відборі Проекту U-LEAD (II Фаза) та отримала перемогу. В рамках Проекту трьом сільським громадам буде надано допомогу в облаштуванні робочих місць адміністраторів меблями та комп’ютерною технікою, повідомляють у міській раді.

Окрім того, проведено відповідну роботу та досягнуто домовленості з керівництвом Проекту “Реформа управління на сході України“, що за фінансової підтримки Німецького товариства Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, у п’яти сільських радах буде встановлено автоматизовану систему формування та ведення реєстру територіальної громади ЦНАП-SQS.  За фінансової підтримки Проекту GIZ найближчим часом ЦНАП отримає Мобільний кейс, який адміністратори будуть використовувати для виїздів у сільські населені пункти та в межах міста для обслуговування людей поважного віку, осіб з інвалідністю чи хворих, які не можуть покинути помешкання або заклад охорони здоров’я.

А також за рахунок міської ради для надання якісних адміністративних послуг та ефективного використання часу, як клієнта, так і адміністратора, в сільських радах буде встановлено систему електронного документообігу АСКОД-ЦНАП.

Сільські голови повідомили, що вже визначено відповідальних осіб за надання адміністративних послуг у сільських радах, затверджено перелік послуг, які надаватимуться безпосередньо в сільських громадах, та підготовлено вихідні дані для встановлення програми по Реєстру громади. Разом з сільськими головами був напрацьований графік реалізації заходів проекту ММС.

Керуючий справами Лариса Кочур, начальник відділу інформаційних технологій та захисту інформації Андрій Божко та адміністратор ЦНАПу Віта Бих дали відповіді на запитання, які цікавили партнерів. 

Перейти до вмісту