Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтавській міській дитячій лікарні відремонтували центральний вхід

У дитячій лікарні фінішували ремонтні роботи з реконструкції центрального входу, на стадії завершення поточний ремонт даху. 

 

У приймальне відділення лікарні за допомогою щорічно звертаються більше ніж 14 тисяч дітей, з них – інтенсивного лікування потребують понад 900.

– Аби відвідувачі лікарні мали можливість зручно та безпечно потрапляти до медичного закладу, виникла нагальна потреба у реконструкції входу. На ремонт ґанку зі встановленням пандусу з міського бюджету було спрямовано близько 1 мільйона гривень, – зазначив міський голова.

Особливо реконструйованому ґанку радіють батьки ще зовсім маленьких дітей, адже привозять малечу в лікарню на дитячих візочках. Також відмічають зручність та доступність ґанку батьки дітей з інвалідністю:

– Уявіть собі, як важко потрапити до лікарні з дитиною, якщо вона на інвалідному візку, а необхідного пандусу – немає. Особливі складнощі виникали взимку, коли плюс до всього іншого, ще й несприятливі погодні умови. А тепер тут все інакше: комфортно та безпечно усім. І мамам з візочками, і діткам з інвалідністю. Дуже велика подяка міському голові, адміністрації лікарні, ремонтникам за те, що потурбувалися про наших діток, – у спілкуванні з міським головою зазначила полтавка Олена – мама одного з пацієнтів лікарні.

Цьогоріч з міського бюджету для міської дитячої лікарні було спрямовано більше 4 мільйонів гривень. Планами ремонтних робіт у 2018 році, окрім реконструкції центрального входу, передбачено заміну вікон стаціонарного відділення (О.Бідного,2) та поліклінічного відділення №2 (вул. Нікітченка,2), поточний ремонт відділення водолікування дитячого поліклінічного відділення №2, поточний ремонт даху дитячого поліклінічного відділення №1. А також придбання обладнання для відділення анестезіології та інтенсивної терапії та фізеотерапевтичного обладнання у відділення відновного лікування. Завідуюча останнього Тетяна Горпиненко розповіла, що тут для діток доступний великий перелік послуг:

– У нашому відділенні можна відвідати дуже багато процедур для оздоровлення. Це і кабінети світлолікування, і процедури по електротерапії, теплолікування, масаж, лікувальна фізкультура, а також дуже велике відділення водолікування. Тут працює басейн, різномантіні душі та лікувальні ванни. Все це працює завдяки міській владі, яка виділа кошти на придбання нових бойлерів та іншого електрообладнання, ремонт гідромасажної ванни, яка довгий час не працювала. Тепер завдяки такому піклуванню все це працює.

Гідротерапію відвідують приблизно 12-14 тисяч дітей на рік. Серед них діти з інвалідністю, діти, що перебувають на диспансерному обліку та ті пацієнти, які потребують реабілітації після хвороб.

Перейти до вмісту