Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві волонтери з Туреччини та Італії протягом шести тижнів стажуватимуться у громадській організації та мережі магазинів

З 6 серпня шести тижнів міжнародна молодіжна волонтерська організація AIESEC спільно з ГО «Нова Полтава» та мережею «Аврора» протягом працюватимуть зі стажерами з Туреччини та Італії.

ГО «Нова Полтава» готується до Всесвітнього дня чистоти. Його мета — привернути увагу до проблеми забруднення навколишнього середовища. Координатор проекту у Полтаві — Юлія Городчаніна. Вона поділилась очікуваннями щодо роботи з іноземними волонтерами:

— Хочемо показати, що цей проект, як і проблема поводження з відходами, справді міжнародні. Лише об’єднавши зусилля, можна впливати на глобальні проблеми. Але робити це потрібно кожному на своєму рівні й не боятися забруднити руки об сміття.

Юлія очікує долучити якомога більше людей до активностей проекту та екологічного руху:

— Адже наша головна задача — підвищувати екологічну свідомість людей, щоб наступного разу не було потреби в прибираннях.

Стажери також приїжджають до мережі магазинів «Аврора» для обміну досвідом та пізнання нових процесів у роботі команди.

Гендиректор мережі Тарас Панасенко розповідає, що міжнародний досвід для них — вдвічі корисніший:

— Очікування від проекту — нові знання, які студенти привезли нам. А ми у свою чергу гарантуємо від себе повну віддачу.

Організатори проекту на вихідних зустрічали волонтерів. Вже з цього понеділка вони розпочали стажування. Іноземці зайняті з понеділка до п’ятниці, а на вихідних матимуть активності — від походу в музей до поїздок в інші міста.

Під час першого тижня, волонтери пройшли вступний семінар, де більше дізналися про нюанси стажування та подальші плани на шість тижнів.

Це другий протягом літа проект AIESEC за участі волонтерів з інших країн. Протягом червня-липня у Полтаві проходила Школа іноземних мов.

Ольга Євтушенко

Перейти до вмісту