Ви тут:
Анонс Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відбудеться перший міжнародний молодіжний обмін “iWork”

Перший міжнародний молодіжний обмін “iWork” буде відбуватися у м. Полтава, з 29 серпня по 07 вересня 2018 року. Проект збере 36 учасників із Греції, Грузії, Італії, Португалії, Туреччини та України, по 6 представників з кожної країни. Проект фінансується за рахунок програми Європейського союзу Erasmus+!

Обмін присвячений молодим людям, які зіштовхуються з труднощами отримати роботу, яка їм подобається. А саме, молоді у віці від 15 до 24 років, які не працюють, перебувають у процесі навчання або стажування (NEETS).

Ми обрали цю групу, тому що, прочитавши дослідження в ЄС, виявили, що ця група має високий ризик виключення з ринку праці.

Цілі проекту:

  • Отримати знання про те, які варіанти вони мають на ринку праці, якими навичками вони володіють та як перетворити їх на ресурс доходу; які найкращі способи знайти вакансії та подати заявку на роботу.
  • Розвинути свої навички з того, як висвітлити свої позитивні сторони в резюме, як написати мотиваційний лист; як підготуватися до співбесіди та використовувати вербальне, невербальне та паравербальне спілкування під час інтерв’ю.
  • Стимулювати бажання подавати заявки на роботу та підвищити впевненість у своїй здатності отримати її, відчувати себе більш розслабленими під час інтерв’ю; покращити свою самооцінку.

Головна мета проекту підвищити впевненість в тому, що вони є важливими для робочого середовища та мають позитивний напрямок на шляху до побудови кар’єри на основі їх бажань та компетенцій.

Починаючи з аналізу пристрастей та визначення того, що вони хочуть; підвищення розуміння, які сильні сторони вони мають, покращувати самоповагу та навички спілкування для вдалого знаходження бажаного працевлаштування.

Діяльність проекту базується на різноманітних неформальних методах (іграх, симуляціях, візуальних методах, ролевих іграх, групових роботах, обговореннях), структурованих для досягнення цілей проекту та задоволення потреб молоді. Учасники будуть відвідувати місцевих підприємців, які будуть ділитися своїм досвідом та надихати займатися власною справою. Під завершення проекту учасники поділяться набутим досвідом та інформацією про програму Erasmus+ з учнями та студентами місцевих шкіл та університетів.

Проект надасть молодим людям можливість розвивати свої вміння щодо написання резюме та розвине в молоді бажання відправляти CV на вакансії, не втрачаючи надії у свої знання і сили, щодо отримання цієї роботи.

2 вересня о 16:00 за адресою вулиця Соборності 32 буде організований міжнародний Культурний вечір на відкритому повітрі, під час якого жителі та гості міста Полтави зможуть дізнатися більше про культуру Греції, Грузії, Італії, Португалії, Туреччини. Зануритися в атмосферу цих культур, спробувати національну кухню, та прийняти участь у культурному дійстві.

Перейти до вмісту