Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

У пересувних амбулаторіях обстежили сотню мешканців Машівського району

22 серпня пересувні діагностичні комплекси працювали у Машівському районі. За день встигли обстежити 100 осіб.

Медичні сестри ревматологічного, нейрохірургічного відділень і консультативної поліклініки Полтавської обласної клінічної лікарні імені М.В. Скліфосовського працювали у складі медичних бригад з медичними працівниками Машівського ЦПМСД. Організаційну підтримку надавали співробітники місцевого управління соцзахисту, повідомляють у Департаменті охорони здоров’я Полтавської ОДА.

“У Первомайському обстежили 16 мешканців, у Любимівці – 22, у Богданівці – 23, Селещина-1 – 9, в Огуївці – 28 і сюди ж підвезли двох мешканців Сухоносівки. Загалом обстежили 100 людей”, повідомляє Алла Марченко, заступник головного лікаря Машівського ЦПМСД по медичному обслуговуванню населення.

Витримано стандарт базових діагностичних обстежень: вимірювання артеріального тиску, визначення індексу маси тіла, зняття кардіограми та аналіз крові (біохімія, загальний, рівень глюкози).

У комплексі не видають миттєвих результатів, окрім, індексу маси тіла, вимірювання АТ і кардіограми, а медичні сестри не роблять лікарських призначень! Результати обстежень спершу проаналізують сімейні лікарі, а потім поспілкуються з пацієнтами.

Нагадуємо, перший виїзд пересувних автомобільних комплексів, придбаних завдяки реалізації на Полтавщині субпроекту «Запровадження інноваційної моделі системи надання послуг хворим на гіпертонію в Полтавській області» Проекту Міжнародного банку реконструкції та розвитку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», відбувся 9 серпня. Першим став Решетилівський район, другим – Диканський. Медичні бригади вирушають до сіл, де немає ФАПів, амбулаторій та інших надавачів медичних послуг. Таким чином медична допомога стає ближчою навіть у віддалених населених пунктах.

Перейти до вмісту