Ви тут:
Комуналка Полтавщина Суспільство 

У Нехворощі ремонтують аварійну дорогу за 50 мільйонів гривень

На Полтавщині тривають ремонти доріг. Розпочалися роботи на ділянці дороги Нехвороща – Селещина – Машівка. Підрядник відновлює автошлях у межах Нехворощі. Наступного року дорогу планують відремонтувати до Машівки. Роботи також тривають в 15 районах області.

Ремонт ділянки дороги Нехвороща – Селещина – Машівка виконує компанія «Ростдорстрой». Підрядник повністю оновить 7 кілометрів дороги. Вартість виконання робіт – майже 50 млн грн. Тендер на проведення ремонту пройшов на порталі публічних закупівель ProZorro.

Підрядник повністю міняє асфальтове покриття. Він знімає старе покриття, змінює та укріплює основу, а потім кластиме нове. У ході проведення робіт будівельники використовують різну техніку. Серед інших машин і ресайклер. Така технологія називається холодним ресайклінгом.

За ініціативи голови Полтавської ОДА Валерія Головка більшу частину коштів, отриманих із дорожнього фонду, спрямували на поточні середні роботи. Цей автошлях не виняток.

– Ми робимо акцент на поточних середніх роботах. Людям потрібно показати якість і новий підхід до ремонту доріг, – розповів директор Департаменту будівництва містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Тимофій Голбан.

Відфрезований матеріал використають, щоб зробити зручні під’їзди до будинків місцевих мешканців. Дорога була нижчою за узбіччя, тому її довелося підійняти.

Крім того, за допомогою звернулися з Кобеляцького району. У селі Мотрине через аварійний стан дороги не може проїхати шкільний автобус. Там зараз працює один із підрядників, тому він використає частину відфрезованого матеріалу для усунення ямковості.

У ході ремонту в Нехворощі також планують зробити кілька освітлених переходів. Особливо потрібно це біля школи та дитячого садочка, адже тут стоїть питання безпеки дітей.

Зараз поточні середні роботи тривають у 15 районах області. Їх планують завершити до кінця вересня-початку жовтня. Крім того, Полтавська ОДА звернулася до міської влади з пропозицією капітально відремонтувати ділянку траси Київ-Харків у межах Полтави. Нині потрібна відповідь від міських чиновників.

– Роботи йдуть паралельно у більшості районів Полтавщини. Підключаються й інші. Ми визначали усі об’єкти у співпраці з РДА, ОТГ, тому приділимо всім увагу, – наголосив голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

До початку поточних середніх робіт в області провели ямкові ремонти на найаварійніших ділянках доріг. Ямково вже відремонтували близько 93% запланованого обсягу на цей рік. Такі роботи дозволили забезпечити проїзд по 134 дорогах місцевого значення, а це 1924 км автошляхів.

– Крім проведення ямкових робіт, ми вже здали в експлуатацію 5 об’єктів поточного ремонту на загальну суму 5,9 млн грн, – розповів перший заступник голови Полтавської ОДА Андрій Пісоцький.

Нагадаємо, що з початку року на баланс Полтавської ОДА перейшли місцеві дороги. До цього ними опікувалася Служба автодоріг у Полтавській області. Стан більшості доріг був незадовільним. Крім того, вони навіть не мали потрібної документації. Її довелося робити «з нуля».

Перейти до вмісту