Ви тут:
Політика Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Миргороді відкрили пам’ятну дошку Олегу Супруненку (ФОТО)

У Миргороді відкрили пам’ятну дошку побратиму, депутату-свободівцю міської ради, очільнику місцевої “Свободи” Олегу Супруненку.

Він загинув 7 серпня у реанімації після жорстокого побиття, а по суті політичної розправи.

Дошку відкрили на фасаді рідної Миргородської ЗОШ №1.

Минув рік із дня трагічної смерті Олега Супруненка ‒ патріота, побратима, найдорожчого сина, чоловіка та батька, повідомляє прес-служба ВО “Свобода”.

Коли він повертався з роботи, на нього напала банда під керівництвом “колеги” ‒ депутата-“ляшківця” Хачатура Хачатряна. Тихе курортне містечко захлинулось у крові патріота ‒ за 300 метрів від дому його по-звірячому побили арматурою і битками четверо невідомих у масках.

Саме дружина знайшла покаліченого скривавленого Олега, а не поліція.

Правоохоронці близько двох годин витратили на бюрократичні процедури замість того, щоб шукати чоловіка. Через страшні 26 днів тяжкого стану в реанімації 7 серпня серце 29-річного патріота зупинилось. Винних досі не покарано, триває виснажлива судова тяганина.

Пам’ять про таких людей залишається назавжди. Його побратими свободівці продовжують контролювати судові засідання і підтримувати родину. Миргородці вимагають від правосуддя знайти та покарати всіх виконавців та замовників убивства.

“Свободівці” вирішили зібрати спогади про Олега і розповісти, яким він був.

Олег народився у Миргороді. Закінчив місцеву загальноосвітню школу №1 ім. Панаса Мирного. 2005‒2008 рр. навчався в Миргородському державному керамічному технікумі імені М.В. Гоголя за спеціяльністю “Виробництво тугоплавких неметалевих і силікатних матеріалів і виробів”. Здобув кваліфікацію бакалавра, технолога. Паралельно у Полтаві він закінчив курси заочного відділення Полтавської філії Комп’ютерної академії “Крок” за спеціяльністю “Комп’ютерна графіка та інтернет-технології”.

2013 року вступив до лав Всеукраїнського об’єднання “Свобода”. Побратими розповідають, що він був активістом, який протягом років перебував поруч та проводив активну агітаційну й просвітницьку роботу, відвідував усі загальноукраїнські патріотичні акції та заходи. Займав чітку політичну позицію та перебував у протистоянні з провладною більшістю, захищав інтереси миргородців.

З жовтня 2015 року обраний депутатом Миргородської міської ради VII скликання від ВО “Свобода”.

Олег любив рідне місто й намагався зробити його жителів щасливішими. Він був небайдужим, чесним, конкурентним молодим політиком. Майже весь час пропрацював слюсарем на місцевому арматурному заводі. Вів досить скромний, звичайний спосіб життя.

Перейти до вмісту