Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці для дітей-сиріт та осіб з їх числа придбають квартири за рахунок субвенції з державного бюджету

Це питання учора розглядалося на засіданні робочої групи для підготовки пропозицій та прийняття рішень щодо використання у 2018 році субвенції з державного бюджету на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа, яке проводила заступник міського голови Ольга Усанова.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів «Про затвердження Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення житлом осіб з числа дітей-сиріт» Полтавська область отримала 17 млн грн з державного бюджету на ці цілі, повідомляють у міській раді.

Кошти з держбюджету надходитимуть до Полтавської обласної державної адміністрації, а потім розподілятимуться між місцевими бюджетами. На місцях до 5 вересня мають зібрати пропозиції і сформувати списки дітей-сиріт віком від 16 до 18 років, а також осіб з їх числа віком від 18 до 23 років, які перебувають квартирному обліку.
При придбанні житла буде укладатися тристоронній договір між продавцем, покупцем і розпорядником бюджетним коштів. Однією з вимог є те, що протягом 10 років це житло відчужувати (продавати, обмінювати, дарувати тощо) буде не можна.

Члени робочої групи затвердили список дітей-сиріт, які зареєстровані в квартирній черзі в Кременчуці і матимуть право на житла за рахунок субвенції. Наразі в цьому списку перебувають 10 осіб, по 4 буде проведено додаткове вивчення документів. З кожним із них у телефонному режимі зв’яжуться і з’ясовуватимуть необхідні питання.

Заступник міського голови Ольга Усанова зазначила, якщо в Кременчуці потребують житла 14 дітей-сиріт, то для придбання їм однокімнатних квартир необхідно буде близько 5- 6 млн грн.

Вона висловила сподівання, що на ці цілі вдасться отримати суму в повному обсязі.

Перейти до вмісту