Ви тут:
Суспільство Україна 

Стан Сенцова погіршується, від шпиталізації відмовляється – адвокат

Стан здоров’я незаконно засудженого в Росії політв’язня Олега Сенцова погіршується, проте він відмовляється від шпиталізації та не збирається припиняти безстрокове голодування, повідомив Громадському адвокат українця Дмитро Дінзе за підсумком його відвідин у колонії у місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький округ, РФ).

За словами Дінзе, у його підзахисного сильно знизився гемоглобін, що призвело до анемії, а пульс скоротився до близько 40 ударів на хвилину. Також у політв’язня “погано із серцем, і його двічі намагалися вмовити виїхати у лікарню”.

Погіршує стан Сенцова і літня спека. “Йому стало зле через те, що в Лабитнангі стало дуже тепло, а в нього нині погана переносимість спеки”, – наголошує адвокат українця та додає, що Сенцов відчуває слабкість в усьому тілі.

При цьому політв’язень проти переведення до цивільної лікарні Лабитнангі або будь-якої іншою через низку причин.

“Сенцов проти переведення його у цивільну лікарню Лабитнангі, оскільки завідувач реанімаційним відділенням агресивно до нього ставиться, і ймовірніше за все, може лише нашкодити йому. Він також проти переведення його у лікарню деінде, оскільки просто не витримає етапування і може померти”,  – пояснює Дмитро Дінзе.

Перейти до вмісту