Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Швеція інвестує 1,7 млн доларів, щоб полтавська ІТ-школа створила ще 10 подібних закладів по Україні

IT-школа Beetroot Academy підписала угоду про партнерство зі Швецією на три роки. Згідно неї, заклад отримає 1,7 млн доларів, щоб подвоїти кількість своїх шкіл в Україні.

Представниця Посольства Швеції в Україні Марія Ліпяцкая говорить, що ІТ — галузь, де люди можуть заробляти хороші гроші і підвищувати свій рівень життя:

Таким чином, ми підтримуємо концепцію інклюзивного економічного розвитку в Україні, коли всі можуть отримувати гідні зарплати завдяки якісній освіті, незалежно від розміру міста проживання і соціального статусу.

Beetroot Academy — неприбуткова шведсько-українська ІТ-школа. Спочатку вона була підрозділом ІТ-компанії Beetroot, яка співпрацює з клієнтами по всьому світу.

Першу академію було відкрито в Полтаві в 2014 році, щоби допомогти місцевим мешканцям побудувати ІТ-кар’єру. Школу закінчили вже 260 випускників, 75% з них працюють в ІТ.

Наразі є самостійні 10 шкіл в Києві, Полтаві, Одесі, Івано-Франківську, Маріуполі, Миколаєві, Краматорську, Кременчуці, Чернігові та Запоріжжі.

Кантрі-менеджер організації Денис Сергєєв говорить, що партнерство зі Швецією допоможе навчати тисячі жителів України щороку, відкривати для них нові можливості в ІТ-сфері:

Ми подвоїмо кількість шкіл до 20 по всій країні, запустимо нові курси, зокрема — нетехнічні напрямки навчання.

Нагадаємо, 21 серпня у Полтаві виступить один зі співзасновників компанії Beetroot Андреас Флодстром. Він розповість про майбутнє бізнесу і чому інтереси суспільства важливіші за прибутки.

Анна Куриленко

 

Перейти до вмісту