Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Сервіс Facebook Watch запрацює в Україні

Відеоплатформа Watch соцмережі Facebook, яка раніше була доступна лише користувачам в США, відтепер працюватиме по всьому світу.

Про це йдеться в блозі компанії, пише MediaSapiens.

Незабаром іконка сервісу з’явиться в меню поряд зі стрічкою новин та у вкладці «Більше». Також Watch можна скористатися з пристроїв Apple TV, Samsung Smart TV, Amazon Fire TV, Android TV, Xbox One та Oculus TV.

Створювати контент для Facebook Watch поки що зможуть, окрім США, користувачі з Британії, Ірландії, Австралії та Нової Зеландії. Компанія пообіцяла, що з вересня цей список поповниться ще 20 державами, а згодом до цього долучать всі інші. 

Відеоплатформа дозволяє викладати контент лише тим авторам, які відповідають низці критеріїв. Зокрема сторінка юзера повинна мати не менше 10 тисяч підписників.

У Facebook Watch можна заробляти на рекламі, що демонструється глядачам під час перегляду відео. Автори відео отримають 55% доходів, а соцмережа — 45%.

За словами віце-президентки з відеопродуктів Facebook Фіджі Сімо, головна перевага їх сервісу — широкі можливості для взаємодії між користувачами.

«Він побудований на тому принципі, що перегляд відео не повинен бути пасивним процесом. Ви можете обговорювати відеоконтент з друзями прямо під час перегляду», – зазначила пані Сімо.

Віце-президентка Facebook також додала, що функції сервісу також дозволяють влаштовувати групові перегляди тих чи інших шоу, а також запускати онлайн-голосування та вікторини.

Створення Watch рік тому експерти назвали спробою Facebook створити «власний Youtube». У США аудиторія сервісу зараз складає близько 50 мільйонів користувачів щомісяця.

Перейти до вмісту