Ви тут:
Суспільство Україна 

СБУ спіймала киянина, який намагався ввезти в Україну “жучки” із Росії

Співробітники Головного управління  по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю разом із слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Сумській області попередили контрабандне ввезення до України спеціальних технічних засобів.

Оперативники спецслужби встановили, що киянин, перебуваючи в особистих справах на території країни-агресора, придбав предмети, які відносяться до категорії спеціальних технічних засобів для негласного отримання інформації з метою їх подальшого збуту в Україні, повідомляють у СБУ.

Зловмисник був затриманий на одному із залізничних пунктів у Сумській області. У його особистих речах виявлені приховані від митного контролю спеціальні технічні засоби, серед яких чотири авторучки із вбудованими прихованими відеокамерами та мікрофонами, шість брелків та наручний годинник із вбудованими прихованими відеокамерами, мікрофонами та USB адаптерами.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 201 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо оголошення зловмиснику про підозру у скоєнні злочину.

Перейти до вмісту