Ви тут:
Полтавщина Пригоди Суспільство 

Полтавський суддя подав у відставку через тиск на нього

Суддя Київського райсуду Полтави Андрій Антонов, який закрив справу проти міського голови Харкова Геннадія Кернеса, подав заяву про відставку через тиск на нього.

Про це “Українській правді повідомила речниця Вищої ради правосуддя (ВРП) Оксана Лисенко.

“Антонов подав до Вищої ради правосуддя заяву про відставку з посади судді Київського районного суду міста Полтави, мотивуючи своє звільнення тиском на нього”, – зазначила вона.

Також суддя направив до ВРП повідомлення про втручання в його діяльність. Антонов наполягає, що дії прокурорів, які не з’являлись на дебати, позбавили суд можливості винести вирок по суті обвинувачення.

Суддя також нагадав, що прокуратура відкрила проти нього провадження за “неправосудне рішення”, і вважає це тиском та його дискредитацією.

У день ухвалення ним рішення НАЗК повідомило про початок перевірки його декларацій.

“Такі дії я… розцінюю як розправу за постановлене рішення”, – написав суддя.

У заяві він також просить “вжити заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя“.

Тепер член ВРП має провести перевірку та встановити, чи дійсно було втручання в діяльність судді.

“Остаточне рішення приймається більшістю від складу ВРП, що може як застосувати факти реагування, так і відмовити у вжиття таких заходів”, – пояснила речниця Оксана Лисенко.

Зокрема, Рада може зробити публічну заяву чи звернення, внести до відповідних органів чи посадових осіб подання про виявлення та притягнення до відповідальності тих, хто допустив порушення.

10 серпня Київський райсуд Полтави закрив справу щодо харківського міського голови Геннадія Кернеса і його охоронців. Суд розцінив неявку прокурорів на дебати як відмову від звинувачення.

У прокуратурі наголосили, що не відмовлялись від обвинувачення і повідомляли в суд про лікарняні, на яких перебували прокурори.

Їх карати за неявку не будуть.

Раніше прокуратура відкрила провадження проти судді Антонова.

Перейти до вмісту