Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавські патрульні нагадують мотоциклістам правила поведінки на дорозі, аби уникнути ДТП

Серед найпоширеніших причин аварій за участі двоколісного транспорту патрульна поліція Полтавської області називає несправність транспортного засобу; порушення правил дорожнього руху (керування у нетверезому стані, перевищення допустимої швидкості) та необережність водія або пасажира.

Оскільки пасажири двоколісного транспорту є більш незахищеними у порівнянні з пасажирами автомобілів, то фахівці нагадують мотоциклістам правила дорожнього руху, яких варто дотримуватись, щоб не допустити ДТП.

“Водій та пасажири під час їзди на мотоциклі мають бути в застебнутих мотошоломах;
  – перед виїздом необхідно перевірити справність гальма, звукової та світлової сигналізацій;
  – світловідбивні деталі конструкції слід тримати в чистоті;
  – транспортні засоби не дозволено ставити на проїзній частині в два і більше ряди. Мотоцикли (як і велосипеди, мопеди) і без бокового причепа дозволяється ставити на проїзній частині не більше, ніж у два ряди;
 – водії мотоциклів, рухаючись групами, повинні їхати один за одним;
– у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості незалежно від ступеня освітлення дороги, а також у тунелях на рухомому транспортному засобі повинні бути ввімкнені фари ближнього (дальнього) світла;
– буксирування заборонено мотоциклами без бокового причепа, а також таких мотоциклів, мопедів чи велосипедів”, – йдеться у повідомленні на сторінці патрульної поліції у Фейсбук.

Перейти до вмісту