Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Олександр Біленький в ефірі національного каналу прокоментував нові санкції проти Росії

27 серпня Сполучені Штати ввели в дію першу частину нового санкційного пакету проти Російської Федерації – через використання хімічної зброї під час замаху на російського розвідника Сергія Скрипаля. Як відомо, нині вже діють санкції за анексію Криму, за війну на Донбасі та спроби втручання у передвиборчий процес у США. Наскільки такий інструмент є дієвим?

У студії каналу 112.ua  голова Полтавської обласної ради прокоментував  прокоментував нові антиросійські санкції 

За оцінкою Андерса Аслунда, щорічно РФ втрачає від санкцій 0,7% ВВП. Прямі втрати вже визначаються у 250 млрд. дол. В РФ фактично ліквідовано Резервний фонд, відбувається підвищення пенсійного віку, «віджимаються» кошти у окремих категорій росіян – наприклад, у далекобійників. «Пробуксовує» програма переозброєння російської армії: фактично згорнуто програму переоснащення російських військ новітнім танком «Армата» та бойовими машинами на його основі. Не по кишені винищувач 5-го покоління концерну «МіГ», не визначеною є доля Су-57… 

Очікується, що санкції будуть продовжуватися і в середньостроковій перспективі суттєво послаблять агресора. Разом з тим треба чітко розуміти, що самих санкцій для протидії росіянам не достатньо: значно слабкіший Іран протримався під набагато жорсткішими санкціями півтора десятка років. І це не призвело до зміни режиму. 

Також варто пам’ятати, що, на відміну від будь-якого лідера цивілізованого світу, Володимир Путін має практично необмежений консолідований економічний та військовий ресурс. І цей ресурс лишатиметься суттєвим не залежно від того, наскільки поганою буде ситуація в російській економіці.

Перейти до вмісту