Ви тут:
Суспільство Україна 

Одним з перших проектів плану з’єднання обласних центрів якісними шляхами стане оновлення дороги «Київ – Чернігів», – Гройсман

Реалізація п’ятирічного плану з’єднання обласних центрів України якісними автомобільними дорогами залишається серед пріоритетів роботи Уряду, і одним з перших проектів цього плану стане оновлення дороги «Київ-Чернігів».

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час перебування у Чернігові. Глава Уряду відвідав область з метою перевірки якості доріг, які будуються в регіоні, пише Урядовий портал.

Володимир Гройсман наголосив, що ремонти доріг зараз ведуться по всій країні, і понад половина запланованих робіт вже виконані. При цьому оновлюються траси не тільки державного й міжнародного значення, а й місцеві дороги, на які цього року виділено 11,5 млрд грн коштів державного бюджету.  

«Плануємо восени підписати угоду з міжнародними фінансовими організаціями на 160 млн євро, які будуть спрямовані на повну реконструкцію дороги «Київ – Чернігів». Роботи розпочнуться навесні. – повідомив Прем’єр-міністр. – І я наголошую: побудувати дорогу – важливо. Але потрібно також дотримуватися норм безпеки руху – розмітка, острівці безпеки, засоби контролю швидкісного режиму».

Довідково: 

Цього року запланований обсяг дорожніх робіт становить близько 4 тис. км, що є найбільшим показником за останнє десятиліття. Обсяг запланованого фінансування близько 47 млрд грн, що також перевищує показники минулих періодів. Цього року Урядом започаткована ініціатива 500-500-1000, яка передбачає будівництво острівців безпеки, безпечних переходів і руху по колу, що має сприяти загальній безпеці на дорогах. Окремо ведеться перевірка транспортних засобів на предмет дотримання норм навантаження і технічного стану.

Перейти до вмісту