Ви тут:
Анонс Полтавщина Спорт Суспільство ТОП-новина 

“Нова Пошта напівмарафон” у Полтаві цього року збере рекордну кількість учасників

2 вересня  в Полтаві вже третій рік поспіль пройде Полтава Нова Пошта напівмарафон в рамках серії Гран Прі Нова Пошта напівмарафон. Ініціатором заходу та титульним партнером якої є компанія Нова Пошта, а організатором традиційно виступає компанія NewRun.

За два попередні роки Полтава Нова Пошта напівмарафон по рівню організації та комфорту на дистанції мало чим поступався столичним стартам. Про це найкраще свідчить той факт що цього року про свою участь вже заявили близько 2 500 спортсменів-аматорів з усієї України і не тільки. Старт обіцяє бути міжнародним, адже серед зареєстрованих учасників є спортсмени з США, Італії та Китаю.

Цього року траса Полтава Нова Пошта напівмарафон 2018 була сертифікована відповідно до міжнародного стандарту AIMS, то ж привабила велику кількість любителів не тільки з усіх куточків України, а й іноземців. Організатори очікують сумарно близько 3 500 учасників на всі дистанції. Це буде наймасовіше для Полтави бігове та сімейне свято.

Загальний призовий фонд Полтава Нова Пошта напівмарафон складає 64 000 грн. крім того для переможців на всіх дистанціях передбачено численні подарунки від партнерів старту. Також передбачено додатковий бонус за встановлення рекорду траси (за умови що він буде не більший за 1:05:00) в розмірі 10 000 грн. То ж очікуємо на запеклу боротьбу серед учасників за цей додатковий бонус.

Основними претендентами на призові місця на основній дистанції 21 км серед чоловіків є Русс Ігор, Грицак Юрій, Казбан Артем, Буян Валерій, Алфімов Артем, серед жінок інтрига розгориться між Вілісовою Татяною та Карманенко Катериною.

Хто ж з них встановить першим рекорд траси – про це можна буде дізнатись вже безпосередньо в день старту, у тому числі з онлайн-трансляції, яку спільно з організаторами буде проводити Громадське ТБ. Незабаром на офіційній сторінці Полтава Нова Пошта напівмарафон з’явиться посилання на саму трансляцію.

Також в Полтава Нова Пошта напівмарафон вже традиційно стартують ветерани АТО, для яких організатори забезпечують безкоштовну участь.

Серед гостей Полтава Нова Пошта напівмарафон, які будуть бігти в рамках забігів на різні дистанції, також присутні спортсмени з особливими потребами, для яких організатори забезпечують всі необхідні для комфортного долання дистанції умови.

Старт та фініш напівмарафону буде проходити на площі Театральній, а основну дистанцію 21 км спортсмени долатимуть двома колами центральними вулицями міста.

Марафонське містечко працюватиме майже протягом всієї неділі 2 вересня і розважатиме гостей заходу численними аніматорами, фото-зоною, музичним супроводом і спортивною ярмаркою.

Програма заходу:

08:00 – Відкриття стартового містечка, початок роботи камер схову;

08:20 – Розминка учасників;

08:30 – Урочисте відкриття Змагань;

09:00 – Старт дистанції 21,0975 км та естафетний забіг 5+5+5+6,1 км – часовий ліміт подолання дистанції складає 3 години;

09:25 – Старт дистанції 10 км – часовий ліміт подолання дистанції складає 1,5 години;

11:30 – Нагородження переможців на дистанціях 21,0975 км, естафета та 10 км;

12:15 – Старт дистанції 300 м (діти);

12:30 – Старт дистанції 1000 м (діти);

12:50 – Старт дистанції 3 км (кольоровий забіг) – часовий ліміт подолання дистанції складає 30 хвилин;

13:30 – Нагородження переможців на дистанціях 300 м, 1000 м (діти) та 3 км (кольоровий забіг);

14:00 – Офіційне закриття Змагань.

Не зважаючи на початок осені, другого вересня очікується ще досить спекотна погода, тому організатори передбачили додаткові пункти охолодження та гідратації по трасі і на фініші.

Максим Кривенко, спортивний директор «Полтава Нова Пошта напівмарафон 2018» і керівник NewRun так коментує підготовку до цьогорічної події: «Підготовка до старту активно триває. Ми спостерігаємо не аби який ажіотаж і вперше змушені завчасно закрити реєстрацію на 21 км і дитячі забіги через вичерпані ліміти. На естафету ліміт реєстрацій також вичерпано, а ліміт на дистанцію 3 км вже також добігає кінця. Це для нас найкращий показник успішності та важливості справи, яку ми робимо.

Цього року ми сертифікували трасу, зробили дитячі забіги та кольоровий забіг для початківців на 3 км безкоштовними, надавали знижки клубам та пенсіонерам. Вважаємо що ці чинники також вплинули на рекордну кількість реєстрацій. То ж раді будемо всім учасникам та гостям нашого свята а ми, як його організатори, докладемо максимум зусиль для того, щоб учасники кожного нашого забігу отримали максимум результату і задоволення від проходження траси а гості свята не нудьгували в стартовому містечку».

Для Полтави це найбільший біговий старт, то ж чекаємо всіх бажаючих 2 вересня відвідати стартове містечко на площі Театральній, побачити все на власні очі, долучитись до цього цікавого та яскравого свята спорту і підтримати дорослих та юних бігунів під час змагань.

Для всіх бажаючих взяти участь в Полтава Нова Пошта напівмарафон 2018 до 30 серпня ще відкрита реєстрація на сайті http://newrun.com.ua .

Інформаційна довідка про компанію NewRun. Компанія NewRun є професійним організатором спортивних змагань з напівмарафону та триатлону. Під час змагань з напівмарафону, організатори забезпечують проведення забігів на 10 км, естафету 4х5+1х6,1 км і безкоштовні забіги для дорослих та дітей на 3 км, 1 км і 300 м. Всі забіги NewRun об’єднані в серію Гран Прі, яка дозволяє визначити кращих спортсменів серед учасників всіх старів. NewRun проводить старти в багатьох містах України. У тому числі в Полтаві, Черкасах, Сумах, Миколаєві, Чернігові та ін. містах. В стартах, організованих NewRun в 2017 році, взяло участь близько 6000 спортсменів з усіх куточків України і в 2018 році заплановано участь більш ніж 7000 атлетів.

Також під час проведення змагань буде обмежено рух за маршрутом, вказаному на мапі. Обмеження триватиме з 8.30 до 12.00, окрім ділянки біля театру Гоголя, де обмеження буде до 14.00 (часу закінчення змагань).

Перейти до вмісту