Ви тут:
Суспільство Україна 

Навчання Нацгвардії підтвердили її готовність ефективно протидіяти будь-яким злочинцям, терористам та диверсантам

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов взяв участь у проведенні тактичних навчань підрозділів Національної гвардії України.

За словами О. Турчинова, Національна гвардія гідно захищає країну не лише на сході у складі Об’єднаних сил, «але й надійно боронить мирне життя і спокій наших громадян у всіх регіонах України, професійно протистоїть внутрішнім ворогам, злочинцям, терористам та диверсантам».

«Без перебільшення можна сказати, що наша Національна гвардія народжена Революцією – Революцією Гідності. Саме в буремні дні березня 2014 року було створено нашу Гвардію, і багато добровольців прямо з Майдану пішли до її лав захищати країну. Гвардійці одними з перших вступили в бій та зупинили просування російського агресора на сході», – сказав Секретар РНБО України, додавши, що в умовах гібридної війни, не маючи можливості військовим шляхом прорвати нашу оборону, ворог намагається з використанням своєї агентури, зрадників та проплачених провокаторів дестабілізувати ситуацію всередині країни, посіявши зневіру, паніку, хаос.

О. Турчинов наголосив, що на заваді цим провокаційним спробам стоїть Національна Гвардія.

«Сьогодні гвардійці мають сучасну техніку, спеціальні засоби і зброю, а головне – високого рівня професійну підготовку для того, щоб зупинити будь-яких злочинців, ефективно протидіяти будь-яким спробам внутрішньої дестабілізації», – сказав він, зазначивши, що все це було продемонстровано сьогодні під час навчань.

О. Турчинов наголосив, що всі спецзасоби, які використовує НГУ, сертифіковані, і застосовуються силовими підрозділами країн НАТО.

Секретар РНБО України також підкреслив, що особливо важливо забезпечити громадський порядок, надійний захист наших громадян та протидіяти будь-яким деструктивним проявам в період, коли розпочинаються президентська та парламентська виборчі кампанії.

«Будь-які спроби зірвати, незаконно впливати або заважати проведенню чесних, прозорих, демократичних виборів в Україні повинні жорстко припинятися та каратися. Наша держава здатна гарантувати та забезпечити вільне волевиявлення наших громадян!», – зазначив він, підсумувавши, що запорукою цьому є професійна діяльність наших силових структур – «високий рівень підготовки, мужність, стійкість та беззавітна відданість своїй країні військовослужбовців Національної гвардії України!»

Перейти до вмісту