Ви тут:
Суспільство 

На українське телебачення повертається лейтенант Коломбо

50 років тому на екрани вперше вийшов серіал про американського детектива лейтенанта Коломбо. Український глядач вперше його побачив на початку 90-х. А з понеділка, 6 серпня легендарний серіал почав показувати телеканал «НТН».

Успіх серіалу про вбивства гарантував його головний герой – лейтенант Коломбо. Про нього відомо дуже мало: одружений, але дружину детектива ніхто не бачив, Коломбо – це прізвище, його імені ніхто не знає, має італійське коріння, любить перець чилі, боїться висоти і ненавидить устриці, крутить в руках дешеві сигарети, а при нагоді – «стріляє» у підозрюваних дороги цигарки або сигари.

У всіх 69 серіях Коломбо грає Пітер Фальк. У ньому змішалася кров декількох сімей, які в різний час жили на території сучасних Білорусі, Польщі, Угорщини, Чехії та США. Він зіграв понад 100 ролей в театрі і кіно. Але запам’ятався він, перш за все, як дивний, злегка незграбний і смішний лейтенант Коломбо, від якого ще не йшов жоден, навіть самий хитрий і витончений, злочинець.

Дивно, то Пітер Фальк мав неймовірну силу волі, незважаючи на недоліки, з якими навряд чи змирився б звичайна людина. Наприклад, з трьох років він носив скляний протез замість ока – його видалили через виявлений раку. Але інвалідність по зору – так би це назвали у нас – Фальку не заважала грати в бейсбол, служити кухарем на флоті, будувати залізницю в Югославії і стати успішним актором.

При цьому Фальк, як і його герой, був розсіяним. Коли його призначили фахівцем з наукової організації праці в одній з держустанов, в перший робочий день майбутній актор ніяк не міг знайти кабінет. «Природно, я запізнився. І за іронією долі це перетворилося на тенденцію навіть тоді, коли я став професійним актором», – розповідав Пітер Фальк.

У «Коломбо» Пітер Фальк все переробляв під себе. Перше, що він зробив – відмовився від «казенного» костюма, і на знімальному майданчику з’являвся в своєму потертому плащі і пом’ятих штанях. А сценарії практично всіх серій він переписував під себе.

Фальк помер в 2011 році у віці 83 років. За всю кар’єру Фальк зіграв в 109 фільмах і серіалах.

Не пропустіть серіал про Коломбо. З 6 серпня щодня по буднях о 19.30 на НТН улюблені серії детективної класики.

Перейти до вмісту