Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині виявили порушників міграційного законодавства

Правоохоронці Гребінки виявили 46-річного іноземця, який порушив правила перебування на території України.

Як з’ясувалося, термін дії документів, на підставі яких чоловік проживав на території держави, закінчився. Працівники міграційної служби склали адміністративний протокол за ст. 203 КУпАП «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України». Правоохоронці винесли подання, яке направили до Гребінківського районного сектору управління державної міграційної служби щодо примусового повернення його до країни походження. Про це повідомили у ГУ НП у Полтавській області.

У результаті спільних дій працівників поліції та міграційної служби Глобинського району з початку операції виявили та притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП двох іноземців. Наразі прийняті рішення про примусове повернення їх за межі України. Крім того, 1 особу притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 205 КУпАП (Невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства).

У Кременчуцькому районі з початку відпрацювання виявили та притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП шістьох іноземців, ще на трьох осіб складені протоколи за невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства.

Основне завдання проведення операції «Мігрант» – протидія нелегальній міграції та виявлення осіб, які незаконно перебувають на території держави і осіб, що переховуються від органів влади. Поліцейські проводять профілактичні рейди та відпрацювання речових та продовольчих ринків, торговельних майданчиків, вокзалів та прилеглих до них територій, місць тимчасового проживання та перебування іноземців, гуртожитків, готелів, у тому числі місць навчання та проживання студентів-іноземців в навчальних закладах тощо. Крім того, звертається особлива увага на автомобілі з іноземною реєстрацією та осіб, які ними керують. З метою їх перевірки на причетність до скоєння правопорушень, також проводяться заходи щодо виявлення осіб, які здійснюють незаконне перевезення іноземців та осіб без громадянства територією району автотранспортом.

До мешканців Полтавщини звертаються із проханням надавати інформацію до поліції про перебування у селах та містах підозрілих осіб, або іноземців, які знаходяться на території України незаконно чи з порушеннями чинного законодавства. Повідомити про таких осіб можна до Головного управління Національної поліції в Полтавській області за телефоном (053)251-77-02, або «102».

Перейти до вмісту