Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Спорт Суспільство 

На Полтавщині відбулася спартакіада серед потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань “Сила духу”

Сьогодні управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області спільно з обласним фізкультурно-спортивним товариством “Спартак” та регіональним центром з фізичної культури і спорту інвалідів “Інваспорт” на базі обласного дитячого оздоровчого центру “Маяк” провели регіональну спартакіаду “Сила духу”.

Метою проведення даного спортивного заходу є підтримка у потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, у тому числі інвалідів від трудового каліцтва, цілеспрямованості у подоланні особистих фізичних меж та їх реабілітації засобами фізичної культури й спорту для подальшої адаптації у суспільство.

Основне завдання цього соціального проекту, що вшосте організовується Фондом соціального страхування України, є покращення фізкультурно-реабілітаційної роботи серед потерпілих на виробництві та пропаганда фізичної культури й спорту серед людей з особливими фізичними потребами.

Участь у спартакіаді взяли десять команд, сформованих Великобага-чанським, Горішньоплавнівським, Диканським, Кременчуцьким, Лубенським, Миргородським, Пирятинським, Полтавським, Хорольським, Полтавським міським відділеннями управління. Вісімдесят потерпілих на виробництві змагалися в шести видах спорту: армспорт, бомбаскет, гирьовий спорт, дартс, настільний теніс, шахи.

Змагання традиційно розпочалися з параду команд.

Урочисто відкрив спартакіаду заступник начальника управління виконав-чої дирекції Фонду у Полтавській області Носаненко О.Г., який побажав учасникам вдалих стартів, мобілізації сил, якомога більше позитивних емоцій та перемоги.

На спортивний захід були запрошені та виступили зі словами підтримки заступник начальника відділу у справах сім’ї та молоді Полтавської обласної державної адміністрації Лелюк О.С., голова обласного фізкультурно-спортивного товариства Спартак Власенко О.Ю. та начальник регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів Інваспорт Верещака О.Ю.

Змагання з кожного виду спорту проходили в напруженій боротьбі, учасники докладали максимум зусиль, щоб досягти найкращого результату.

За підсумками спартакіади командам-переможцям у кожній категорії були вручені почесні нагороди – кубки та дипломи, а в особистому заліку учасників нагородили медалями та грамотами. Окрім того спортсмени, які зайняли перші місця, здобули право представляти Полтавщину на фінальних змаганнях VI Всеукраїнської спартакіади, яка цього року відбудеться в м. Ужгороді 11-15 вересня  на базі спортивного комплексу “Юність”.

Спортивний напрямок – це ще один інструмент соціальної реабілітації потерпілих на виробництві, який відіграє позитивну роль у підтримці їх фізичної форми та психологічної рівноваги. Заснована Фондом соціального страхування України спартакіада Сила духуробить життя людей з обмеженими фізичними можливостями багатшим на посмішки, увагу, дружбу та спілкування, мотивує успіхи й досягнення.

СПАРТАКІАДА “СИЛА ДУХУ

Спортивний дух серед повітря лине,

Як результат численних тренувань –

Це Фонд соцстраху України

Запрошує команди до змагань.

У боротьбі з байдужістю й цинізмом,

Даруючи наснагу для буття,

Крокує Фонд в майбутнє з оптимізмом

На захисті здоров’я та життя.

Хай сила волі подола зневіру,

У душах концентрує доброту.

Спартакіада здобула довіру

Адже сповідує святу мету.

Хай успіхи вінчає перемога,

Запал енергії учасникам – надовго зберегти.

Для Фонду найціннішою є змога

Підтримати людину, їй допомогти!

Начальник відділу організаційної роботи, документообігу та господарськогозабезпечення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області Клец В.М.

Перейти до вмісту