Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині під соціальний супровід взяли родину, яка опинилася у складних життєвих обставинах

Про непросту ситуацію, в якій опинилася родина з трьома неповнолітніми дітьми шкільного віку, до районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді повідомила уповноважена у справах дітей Щербанівської об’єднаної територіальної громади. Йшлося про використання родиною в якості житла занедбаного сараю, призначеного для утримання великої рогатої худоби.

Негайно до населеного пункту виїхала комісія у складі директора Полтавського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірини Буренко, начальника відділу соціальної роботи Лариси Кузнєцової, уповноваженої у справах дітей Щербанівської ОТГ Надії Башлій та ювенального інспектора Полтавського районного відділення поліції Дмитра Тесленка.

На місці батьки пояснили представникам служб, що оселилися у «корівнику» (на фермі, де власне і працюють) тимчасово – до завершення ремонтних робіт у будинку. Про це повідомили у ГУ НП у Полтавській області.

Зважаючи на неприйнятні санітарно-побутові умови обстеженого приміщення, фахівці із соціальної роботи визначили для родини термін для владнання «житлового питання». Згодом комісія планує перевірити – чи виконані висунуті вимоги та як почуваються діти. 

Що стосується діток – було прийняте рішення включити їх до програми безоплатного відпочинку та оздоровлення, а також до акції «Школярик», яка передбачає забезпечення школярів безкоштовним канцелярським приладдям.

За ухилення від передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя та виховання неповнолітніх дітей відносно батьків було складено адміністративний матеріал за ст. 184 Кодексу України про адміністративне правопорушення. 

Водночас батьки отримали від фахівців роз’яснення щодо порядку оформлення документів для призначення соціальної допомоги багатодітній сім’ї.

Перейти до вмісту