Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Миргородці вшанували полеглих захисників України

“Запали свічку, згадай Героя” – таку пам’ятну акцію організували 29 серпня о 19-00 у Миргороді біля пам’ятного знаку полеглим землякам у зоні проведення АТО.

Воїни-атовці, волонтери, представники влади і громадськості  поіменно згадали земляків, які  віддали життя за краще майбутнє, згадали історію визвольного руху, трагедію новітньої незалежної держави – Іловайський “котел”, повідомляє Миргородська міська рада.

На знак світлої пам’яті про захисників учасники мітингу помолилися за полеглими Героями, запалили Свічку Пам’яті та поклали квіти до пам’ятного знаку.

29 серпня – одна з найтрагічніших дат війни на сході України, яка назавжди викарбувалася у пам’яті та новітній історії. І через чотири роки у цей день так само болить. 29 серпня 2014 року почався відхід українських військ з Іловайська через підступний «коридор» росіян та їхніх найманців.  Того дня збройні сили РФ впритул розстріляли колону українських військових разом із трьома своїми полоненими десантниками. Той день в історії новітньої України став трагедією іловайського “котла”. За даними Головної військової прокуратури Іловайський котел забрав життя 366 наших воїнів, 429 бійців отримали поранення, ще 300 – потрапили в полон.

Перейти до вмісту