Ви тут:
Суспільство Україна 

Місія МВФ обговорить в Україні тарифи на газ, – посол України в США

Під час свого візиту до України представники місії Міжнародного валютного фонду обговорюватимуть питання цін на газ для населення.

Він наголосив, що питання надання чергового траншу Україні від МВФ перебуває на завершальній стадії, повідомляє Еспресо.

“Звичайно, що візит місії МВФ – це хороший знак. Очікуємо розмову серйозну, вже на завершальній стадії. Розмову по тих нюансах, які залишились. З трьох складних питань, які розглядались, два ми вирішили. Третє залишилось. Тому зараз вже мова йде про інші моменти взаємодії з МВФ. Зокрема, по тарифам на газ”, – розповів Чалий.

Посол також зазначив, що ухвалення закону про Вищий антикорупційний суд було позитивно оцінено в США як виконання другої умови надання траншу від МВФ.

“Якщо говорити про антикорупційне законодавство, то на сьогоднішній день ми все таки зробили цей крок. В першу чергу, за активної ролі президента України. Це, очевидно, було помічено в США”, – сказав Чалий.

Він також пояснив, чому американці розглядають це питання. Оскільки в МВФ надають допомогу на реформи у розмірі 420 мільйонів доларів щорічно, то у відповідь хочуть бачити втілення цих реформ.

Перейти до вмісту