Ви тут:
Суспільство Україна 

Міністерство інфраструктури створює Галузевий центр управління кібербезпекою на транспортній інфраструктурі

Міністерство інфраструктури створює Галузевий центр управління кібербезпекою на транспортній інфраструктурі як сегмент національної системи кібербезпеки. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час брифінгу в Міністерстві інфраструктури, який відбувся 17 серпня 2018 року.

«Для забезпечення кібербезпеки галузі, протидії кіберзагрозам Міністерством інфраструктури України прийнято рішення про створення в Україні Галузевого центру управління кібербезпекою на транспортній інфраструктурі як сегменту національної системи кібербезпеки та стратегічно важливого елементу у системі заходів зі зміцнення обороноздатності та підвищення конкурентоспроможності держави Україна. Головним завданням центру буде моніторинг стану кібербезпеки транспортної галузі, своєчасне інформування про кіберзагрози та обмін інформацією про кіберінциденти із національними центрами кібербезпеки Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації та Служби безпеки України», − заявив Володимир Омелян.

Міністр інфраструктури України наголосив, що агресія Російської Федерації триває і докорінні зміни у зовнішньому та внутрішньому безпековому середовищі України вимагають невідкладного створення галузевої системи кібербезпеки як складової системи забезпечення національної безпеки України.
Очільник Міністерства підкреслив, що впродовж 2016-2017 років через кібератаки підприємствам транспортної галузі були завдані значні матеріальні та репутаційні збитки. Кібератаки порушували сталу роботу інформаційних систем як на місцевому, так і на галузевому рівні.

«Забезпечення галузевої та національної кібербезпеки – це наша спільна справа. Лише об’єднавши зусилля, ми зможемо створити безпечні умови розвитку української економіки та суспільства в сучасному цифровому світі», − зауважив Володимир Омелян.

Перейти до вмісту