Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Купатися на міських пляжах у Кременчуці не рекомендують

За результатами останніх лабораторних досліджень, показники мікробіологічної забрудненості води річкової (р. Дніпро) пляжу «Центральний» та пляжу в районі Регіонального ландшафтного парку «Кагамлицький» не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам. На цьому наголошують у Кременчуцькому  МВПЛД ДУ «Полтавський ОЛЦ МОЗ України».

Індекс лактозопозитивної кишкової палички (ЛКП) пляжу «Центральний» на початку (район кафе «Ахтамар») та наприкінці пляжу (район колишнього кафе «Арарат») становить 1 300 000 (при нормативному показнику не більше 10 000). На пляжі в районі Регіонального ландшафтного парку «Кагамлицький» з лівої сторони індекс ЛКП  та з правої сторони становить 2 400 000 (при нормативному показнику не більше 5 000). Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Фахівці наголошують, що з метою недопущення виникнення та розповсюдження інфекційних захворювань під час відпочинку, на пляжі «Центральний» (р. Дніпро) та на пляжі в районі Регіонального ландшафтного парку «Кагамлицький» (р.Сухий Кагамлик) продовжують діяти обмежувальні заходи на купання.

Перейти до вмісту