Ви тут:
Відео Комуналка Полтавщина Суспільство 

Кременчужан просять сортувати сміття за видами (ВІДЕО)

Із 1 січня набрав чинності закон, відповідно до якого всі українці повинні сортувати побутове сміття. У Кременчуці програма роздільного збору сміття працює з 2008 року, що була прийнята з метою зменшення навантаження на кременчуцький полігон твердих побутових відходів. Станом на сьогоднішній день, на території міста розміщено 245 контейнерних майданчиків, із них 186 – для роздільного збору сміття.

На базі КП «Кременчуцьке автотранспортне підприємство – 1628» понад 5 років працює сортувальний цех пластику. Сюди привозять пластик з усього міста, а його сортування проводиться робітниками вручну. На «КАТП – 1628» зауважують, що в контейнер із наліпками «Пластик» не можна кидати пляшки з-під побутової хімії, молочних продуктів, йогуртів, різноманітні побутові коробочки, бо вони не підлягають переробці. Робочі сортувального цеху комунального підприємства наголошують, що ці предмети треба кидати в контейнер для залишкового сміття. 

Разом із тим звертаються до містян із проханням, розділяти побутове сміття за видами, бо це значно полегшує процес сортування сміття. Паралельно із сортуванням пластику на «КАТП – 1628» проводиться сортування паперу та скла.  Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Перейти до вмісту