Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Каналізаційні мережі Кременчука промиватимуть за допомогою інноваційного обладнання (ВІДЕО)

Технічний парк КП «Кременчукводоканал» поповнився новим унікальним гідродинамічним автомобілем, придбаним за кошти міського бюджету.
Ця одиниця спецтехніки виконує каналопромивні функції. Вона пристосована для промивки мереж водовідведення та водопостачання від наростів і відкладів.
Як зазначає інженер цеху водовідведення КП «Кременчукводоканал» Володимир Баранов, гідродинамічна установка повністю автоматизована. Участь в її роботі з боку персоналу передбачає контроль за рівнем води в баку, проведенні моніторингу за датчиками, тиском і витратами, повідомляє Кременчуцька міська рада.
Гідродинамічний автомобіль замовили для промивки внутрішньоквартальних мереж водовідведення та водопостачання, де через брак місця великій  за розміром  гідродинамічній техніці працювати важко.  Володимир Баранов наголосив, що нова техніка також залучатиметься до профілактичних робіт із промивки мереж діаметром до 500 мм  задля запобігання виникненню на них  аварійних ситуацій.
Вперше роботу установки випробувано на промивці внутрішньо квартальної мережі водовідведення будинку 44 по вулиці Київській. Результат вражаючий. Буквально за лічені хвилини вдалося прочистити відрізок труби від жирових нашарувань та закам’янілих решток – пропускна спроможність труби одразу покращилася.
Як зазначив  міський голова Віталій Малецький, цей промивальний механізм насправді є порятунком для багатоповерхівок,  зведених у 60-х роках минулого століття. Комунікаційні мережі в них  застарілі і забиті закам’янілими нашаруваннями.   З придбанням нової техніки відтепер можна оперативно вирішувати питання промивки труб.
Тож мешканці будинків, де виникають подібні проблеми, зателефонувавши на службу допомоги мера кременчужанам 1563, або диспетчеру водоканалу, отримають оперативну і кваліфіковану допомогу.  

 

Перейти до вмісту