Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Інспектори Держпраці перевіряють ТРЦ Полтави та виявляють неоформлених працівників

Інспектори Управління Держпраці у Полтавській області завітали до одного з торгівельно-розважальних центрів Полтави з позаплановим інспекційним відвідуванням щодо виявлення неоформлених трудових відносин.

Під час вибіркових перевірок закладів громадського харчування в торгівельному центрі фахівцями було встановлено, що чотири працівники (зокрема один неповнолітній) допущені роботодавцями до роботи без підписання з ними трудових договорів, повідомили в Управлінні Держпраці у Полтавській області. Інспекторами праці зібрано відповідні пояснення від працівників підприємств, що перевірялися, стосовно їх перебування у виробничих приміщеннях цих суб’єктів господарювання та направлено запити до органів ДФС щодо кількості працівників, за яких платяться податки, а також до органів Пенсійного фонду.

– Коли ми складали паспорт зайнятості населення Полтавщини, то встановили, що найбільш ризикованими галузями у розрізі оформлення трудових відносин є будівництво, сільське господарство, сфера торгівлі й обслуговування, – поінформував начальник Управління Держпраці у Полтавській області Сергій Щербак.

За результатами проведених заходів державного контролю фахівцями Управління Держпраці у Полтавській області складено акти перевірок із зазначенням виявлених порушень, а роботодавцям загрожує притягнення до відповідальності відповідно до вимог чинного законодавства.

Загалом із початку поточного року фахівцями Держпраці проведено понад 500 інспекційних відвідувань підприємств Полтавщини щодо оформлення трудових відносин, під час яких було виявлено близько 600 неоформлених працівників.

Довідка. Відповідно до ст. 265 Кодексу законів про працю України за допуск працівника до виконання робіт без належного оформлеДовідка. Відповідно до ст. 265 Кодексу законів про працю України за допуск працівника до виконання робіт без належного оформлення з ним трудових відносин, роботодавець несе відповідальність у вигляді штрафу. Сума штрафної санкції сягає тридцятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення. Нині за кожного неоформленого працівника роботодавцеві доведеться сплатити до державного бюджету 111 690 грн.ння з ним трудових відносин, роботодавець несе відповідальність у вигляді штрафу. Сума штрафної санкції сягає тридцятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення. Нині за кожного неоформленого працівника роботодавцеві доведеться сплатити до державного бюджету 111 690 грн.

Перейти до вмісту